Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Kalendárium -

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

EUFE: Az étkezési utalványok megadóztatása veszteséget és hátrány okozna minden érintett, de legfőképpen a munkavállalók számára.
- 2009. május 15. 8:15 - 2903 megtekintés

Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) megérti a Kormány költségvetési szempontjait, a természetbeni juttatások adókedvezményeinek átalakításáról megalapozott döntést azonban csak akkor lehet hozni, hogyha alaposan megvizsgálják a vendéglátóiparra és a munkavállalók helyzetére gyakorolt hatásokat is. A szervezet szerint az étkezési utalványok megadóztatása veszteséget és hátrány okozna minden érintett, de legfőképpen a munkavállalók számára. Az EUFE mindent megtesz annak érdekében, hogy javaslataival és elemzéseivel segítse a Kormány munkáját. Ennek szellemében a mai napon Debrecenben kerekasztal-beszélgetést szervezett az érintett szervezetek, helyi politikusok és gazdasági szakértők bevonásával, hogy megvitassák az étkezési utalványok tervezett megadóztatásának hatásait.

Két és fél millió munkavállalót és minden negyedik éttermet érintené az étkezési utalványok kedvezményrendszerének esetleges szűkítése, amelyről a Pénzügyminisztérium eddig nem tett közzé – a másodlagos hatásokat is vizsgáló – hatástanulmányt. Az EUFE tisztában van azzal, hogy a Kormányzat célja a költségvetési egyensúly megtartása, ugyanakkor úgy véli, hogy az étkezési utalványok megadóztatása veszteséget és hátrány okozna minden érintett, de legfőképpen a munkavállalók számára. Az étkezési utalványok forgalmának mintegy felét a kis- és középvállalkozások által foglalkoztatott munkavállalók költik el, és többek fizetésének akár a 10%-át is kiteszik a természetbeni juttatások. A Kormány továbbra is napirenden tarja a béren kívüli juttatások kedvezményeinek szűkítését. A 2010-ben életbe lépő – köztük a cafeteria rendszerre vonatkozó – változtatásokat tartalmazó adótörvény-javaslatot a Kormány május végén tervezi benyújtani a Parlamentnek. Az EUFE párbeszédet kezdeményezett a kormányzattal, ahol konkrét kompromisszumos javaslatokat is megfogalmazott, azonban jelezte, hogy átgondolt, felelős döntést csupán részletes hatástanulmány és minden fél véleményének ismeretében lehet hozni. Az Egyesülésnek továbbra is erős kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy Kormány által tervezett adóbevételek befolynának-e a költségvetésbe. Az étkezési utalványok megadóztatása kapcsán készített Kopint-Tárki tanulmány azt mutatta ki, hogy a kormányzat által tervezett 122 milliárd forint helyett csupán 7,2 milliárd forint adóbevételt hozna 2010-ben a költségvetésnek, eközben 142 milliárd forinttal csökkentené a vendéglátóipar forgalmát és csaknem 19 ezer munkahely megszűnését okozná. „Az EUFE célja, hogy a 2010-ben hatályba lépő, az étkezési utalványokkal kapcsolatos kormányzati törvényjavaslat a költségvetési szempontok figyelembevételén túl a munkavállalók, a munkáltatók és az iparág számára is elfogadható legyen. Egy olyan rendszer esetében, amely több millió munkavállalót érint, emellett piacélénkítő, illetve gazdaságfehérítő szerepe is jelentős, kizárólag hosszú folyamat során érdemes változásokat elérni.” Nyilatkozta Bessenyey Bálint az EUFE igazgatója. A kerekasztal-beszélgetésen részt vett: Bessenyey Bálint, EUFE, igazgató Hernádvölgyi Andrea, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, alelnök Juhászné Lévai Katalin, MSZP, országgyűlési képviselő (Hajdú-Bihar megye) Márton Attila, Fidesz, országgyűlési képviselő (Hajdú-Bihar megye 7. választókerület) Mile József, szakács világbajnok Nagy Márta, EUFE dr. Szilágyi Péter, HAJDÚ-COOP Zrt, elnök-vezérigazgató

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* egy = 2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 8. szerda, Ellák napja van.
Az év 28. hete és 190. napja.
Holnap Lukrécia napja lesz.

1683. A tatár előhad Bécs felé Ausztriába tört. Kara Musztafa nagyvezér, miután Fogarason, Szebenen, Fejérváron, Enyeden és Somlyón át rabolva és égetve betört tatár khánt magához vonta és Veszprémet, Tatát, Szentmártont és Pápát elfoglalta, július 8-án a tatár előhadat Ausztriába indítá.


1815. A feloszlott budai színtársulat tagjaiból új társulat alakul Miskolcon.


Szabó Lőrinc: Nyár

Nézd csak, bolondul, karikázva
hogy összecsap az a két sárga
lepke! hogy kezd tündéri táncba!

hogy gyúrja egymást, hogy forog!
Négy szárnyuk százfelé lobog,
pedig egyhelyben kavarog.

Csókolóznak? vagy marakodnak?
Most hirtelen egybefogóznak,
s nyílegyenest fölfurakodnak.

föl, föl, föl, ingó, lebegő
tornyot húzva, mely repdeső
útjuk nyomában égbe nő,

függőlegesen rakéta: már a
bükk magasában, már a nyárfa
csúcsánál járnak: már a drága

túlvilágban szikráznak a
kék őrületben, ahova
csak a szerelem mámora

vagy az se emel!...Ott repülnek!
Ott! Hol? Fény! Látod?...Tovatüntek...
Magukkal vitték a szemünket!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com