Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Katona Klári - Éjszakai üzenet

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Évek óta a hátán viszi iskolába mozgássérült barátját egy kínai kiskamasz
- 2020. február 17. 16:09 - 34 megtekintés

Csodálatos, amit nap mint nap megtesz a barátjáért ez a kiskamasz. Azt, hogy egy jó barátság még a lehetetlent is legyőzheti, két kínai kisfiú bizonyította be a világnak: a 12 éves Xu Bingyang nap mint nap a hátán viszi iskolába mozgássérült társát, Zhang Ze-t.

Xu Bingyang nem ma kezdte a jótékonykodást, már 6 éve így tesz, vagyis azóta segít a barátjának eljutni az iskolába, amióta elsősök lettek. Ha esik, ha fúj, Xu megjelenik reggel Zhang háza előtt, hátára veszi a barátját és indulnak is a suliba. Amikor megérkeznek, Xu az osztályteremben is folyamatosan segít a barátjának, és nincs ez másként a menzán sem. Zhang akkor is számíthat a barátjára, ha lemarad a tanulásban, vagyis Xu nem csak a fizikai akadályok leküzdésében segít neki. A mozgássérült kisdiák egy ritka, ám meglehetősen súlyos fejlődési rendellenességgel jött a világra, ami miatt nem tud hosszabb távot gyalog megtenni, nehezített a finom mozgása, betegsége ugyanis gátolja az agy, az izmok és a gerincvelő egészséges működését. A két kisfiú mára elválaszthatatlanná vált, viccelődve azt szokták mondani, hogy Xu lett Zhang élő sétabotja, akire támaszkodva bárhova eljuthat. A Meishanban élő gyerekek különleges kapcsolatára a helyi újságok is felfigyeltek, és ki is faggatták őket barátságuk kezdetéről. Azt mesélték, hogy az első tanítási napon találtak egymásra, és Xu számára egy percig sem volt kérdés, hogy a védőszárnyai alá veszi Zhangot, akit azonnal a szívébe zárt, és azonnal meg is találták a közös hangot. „Xu Bingyang a legjobb barátom – vette át a szót a mozgássérült kiskamasz, majd így folytatta: Mindennap együtt tanulunk, mindent megbeszélünk egymással, és sokat játszunk. Igazán hálás vagyok neki, mert mindenben számíthatok rá és a gondomat viseli.” A nagylelkű Xu talán nem is sejti, milyen sokat jelent mindaz, amit a barátjáért tesz. A betegen született kisfiú szülei és tanárai egyáltalán nem voltak biztosak benne, hogy képes lesz arra, hogy iskolába járjon és ott sikerrel vegye az akadályokat, ám amióta barátságot kötött Xuval, senki nem kételkedik abban, hogy Zhang kijárhatja az iskolát. „Azért tettem meg felé az első lépést, mert féltem, hogy senki nem siet a segítségére, és azt nagyon rossz lett volna látni, neki pedig átélni” – idézi fel Xu, aki 40 kg-t nyom, mégsem okoz neki gondot, hogy 25 kg-s barátját a hátára kapja, és meg se álljon vele az iskoláig, majd onnan hazáig. Bár nincs könnyű dolga a kis önkéntes segítőnek, nem hátrál ki a feladatok elől: ha kell, Zhanggal a hátán lépcsőzik, megeteti vagy a mosdóba kíséri a barátját, amivel nemcsak az osztálytársaik, de tanáraik tiszteletét is kivívta. A felnőttek egybehangzóan állítják, hogy Xu Bingyang életre szóló leckeként tanította meg nekik, hogy sosem szabad félrefordítanunk a tekintetüket, ha bajban lévő embert látnak, hanem a segítségére kell sietniük. Ha Xu is hagyta volna, hogy a közöny győzedelmeskedjen benne, sosem ismerte volna meg különleges barátját, hiszen az nagy valószínűséggel kimaradt volna az iskolából. Segítőkészségének meglett a jutalma, hiszen ma már mindenki felnéz rá és sokan követik a példáját. (Forrás: nlc.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét - 5 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. április 5. vasárnap, Vince napja van.
Az év 14. hete és 96. napja.
Holnap Vilmos, Biborka napja lesz.

1707. II. Rákóczi Ferenc Marosvásárhelyt az erdélyi fejedelemségbe iktattatott, és a felséges címmel ruháztatott fel.


1945. Kassán közzéteszik a Csehszlovák kormány első programját, melyben kimondják, hogy a szlovákiai magyar kisebbség kollektíve felelős Csehszlovákia felbomlásáért és ezért megfosztja őket állampolgárságuktól.


Szabó Lőrinc: Az áprilisi rügyekhez

"Nem láttalak egy hétig, kis rügyek,
és közben milyen nagyra nőttetek!
hüvelyknyire!...Kilombosodtatok,
és ezer könnyű és friss fodrotok
halványzöld lángként repdesi körül
a gallyakat és táncol és örül..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com