Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Whitney Houston - Run to you

Hallgatók száma: 26

Fehér bot napja: ünnepség a Parlamentben?

- 2008. szeptember 10. 12:09 - 487 megtekintés

Várhatóan a Parlament felsőházi termében tartja az idei fehér bot napi ünnepséget a 2008-ban 90. éves fennállását ünneplő vakok szövetsége. Igaz, amikor a reprezentatív helyiséget az MVGYOSZ vezetőinek beígérték, arról nem szóltak, hogy ez nem lesz olcsó mulatság.

Dr. Szőke László, a szervezet elnöke a konkrétumok elrendezése végett kereste fel az illetékeseket s így tudta meg, a nettó 240 ezer forintos óradíj helyett a szövetségnek kedvezményes, 40 ezer forint + ÁFA-t kell fizetnie óránként a teremhasználatért. Eredendően a szervezet 5 órát szeretett volna kibérelni, a fenti számok fényében azonban némi kurtítás mindenképp ésszerűnek látszik. Már csak azért is, mert a technikai személyzet sem olcsó: óránként 42 ezer forint + ÁFA. Dr. Micserics József hivatalvezető durva számításai szerint az eredetileg tervezett program mintegy egy millió forinttal apasztaná a szervezet költségvetését. Ha a meghívottaknak fogadást is adnának, azt kizárólag a Parlamentben működő céget igénybe véve lenne mód megszervezni. Dr. Földi János a szervezet szeptember elején tartott tanácskozásán úgy vélte, ilyen kondíciók mellett nem kellene feltétlen ragaszkodni a reprezentatív helyszínhez, a vakok iskolájában lévő Nádor terem szintén méltó színhely lehetne. Dr. Tóka László sem ragaszkodna a csillagászati összegbe kerülő terembérlethez. Dr. Szőke úgy vélte, van még remény további árcsökkentésre, esetleg ingyenességre, az elnök nem adná fel a Parlamentben tartott 90 éves évforduló megünneplésének tervét. Az ünnepség fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök. A fehér bot napi rendezvénysorozat egyébként az idén október 3-án indul, a látássérültek Székesfehérváron a Lions Klub támogatásával szervezett többnapos kulturális találkozójával. A napi problémákra koncentráló sajtótájékoztató október 14-én lesz a jelenlegi tervek szerint, a helyszínt a Magyar Távirati Iroda (MTI) biztosítja Garamvölgyi Annamária, a Vakok Világa folyóirat főszerkesztőjének tájékoztatása alapján. Garamvölgyi a szeptemberi elnökségi ülésen hozzátette, az MTI a sajtó kiértesítésében, a rendezvény lebonyolításában is segít. A hazai közjogi méltóságok és a parlamenti pártok vezetői mind köszöntötték a látássérülteket a szövetség 90 éves fennállásának apropóján, a szövegek a folyóirat októberi ünnepi számában kapnak majd helyet. Csak úgy, mint az erre az alkalomra a tagegyesületektől a főszerkesztő által begyűjtött anyagok. Pikáns egybeesés, hogy az évekkel ezelőtt Földi Antal által indított per során a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatban is október 15-én lesz tárgyalás. Ha a bíróság megváltoztatja a másodfokú ítéletet, akkor ismét érvénytelenné válhat a 2005 óta megvalósult átalakulás a jelenlegi elnökség mandátumával együtt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három * = 15

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika napja van.
Az év 31. hete és 216. napja.
Holnap Krisztina napja lesz.

1298. A pesti országgyűlés szegénységi bizonyítványa az itt alkotott törvénykönyv. A törvény előszava ismerteti az ország közállapotát: "Endre király koronázásakor oklevélbe foglaltattak ugyan, de meg nem tarttattak. Az egyházak, nemesek és más honfiak vagyonukból kifosztva, végnyomorúságra jutottak." A féktelenkedők ellen a kiátkozást és szükség esetén a külerő segítségül hívását rendelte. Ez szegénységi bizonyítvány volt.


1933. A felsőház elfogadja az 1933:XVIII. törvénycikket a földbirtokrendezés befejezéséről.


Lengyel József

Ember hova tartozol?

Ember hova tartozol?
Mutasd mit csináltál!

Nem tettél semmit? Nem baj.
S meglásd eligazítjuk, ha ellenségnek érzed magad.

Semmit se akarsz csinálni?
Annyi mint rossznak lenni.
A senkihez sem tartozókhoz tartozol?
Azt hiszed lehet?!!!

Veszedelmes dolog,
De az történik, amit akarsz:
Élhetsz, ha úgy akarsz,
Meghalsz, ha jobb a veszendőség.

Ez az individuum tisztelése!
Teszel, amint jobb neked!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com