Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
US fever show - listavezető dalok Amerikából

Hallgatók száma: 9

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Fehér bot napja: ünnepség a Parlamentben?

- 2008. szeptember 10. 12:09 - 330 megtekintés

Várhatóan a Parlament felsőházi termében tartja az idei fehér bot napi ünnepséget a 2008-ban 90. éves fennállását ünneplő vakok szövetsége. Igaz, amikor a reprezentatív helyiséget az MVGYOSZ vezetőinek beígérték, arról nem szóltak, hogy ez nem lesz olcsó mulatság.

Dr. Szőke László, a szervezet elnöke a konkrétumok elrendezése végett kereste fel az illetékeseket s így tudta meg, a nettó 240 ezer forintos óradíj helyett a szövetségnek kedvezményes, 40 ezer forint + ÁFA-t kell fizetnie óránként a teremhasználatért. Eredendően a szervezet 5 órát szeretett volna kibérelni, a fenti számok fényében azonban némi kurtítás mindenképp ésszerűnek látszik. Már csak azért is, mert a technikai személyzet sem olcsó: óránként 42 ezer forint + ÁFA. Dr. Micserics József hivatalvezető durva számításai szerint az eredetileg tervezett program mintegy egy millió forinttal apasztaná a szervezet költségvetését. Ha a meghívottaknak fogadást is adnának, azt kizárólag a Parlamentben működő céget igénybe véve lenne mód megszervezni. Dr. Földi János a szervezet szeptember elején tartott tanácskozásán úgy vélte, ilyen kondíciók mellett nem kellene feltétlen ragaszkodni a reprezentatív helyszínhez, a vakok iskolájában lévő Nádor terem szintén méltó színhely lehetne. Dr. Tóka László sem ragaszkodna a csillagászati összegbe kerülő terembérlethez. Dr. Szőke úgy vélte, van még remény további árcsökkentésre, esetleg ingyenességre, az elnök nem adná fel a Parlamentben tartott 90 éves évforduló megünneplésének tervét. Az ünnepség fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök. A fehér bot napi rendezvénysorozat egyébként az idén október 3-án indul, a látássérültek Székesfehérváron a Lions Klub támogatásával szervezett többnapos kulturális találkozójával. A napi problémákra koncentráló sajtótájékoztató október 14-én lesz a jelenlegi tervek szerint, a helyszínt a Magyar Távirati Iroda (MTI) biztosítja Garamvölgyi Annamária, a Vakok Világa folyóirat főszerkesztőjének tájékoztatása alapján. Garamvölgyi a szeptemberi elnökségi ülésen hozzátette, az MTI a sajtó kiértesítésében, a rendezvény lebonyolításában is segít. A hazai közjogi méltóságok és a parlamenti pártok vezetői mind köszöntötték a látássérülteket a szövetség 90 éves fennállásának apropóján, a szövegek a folyóirat októberi ünnepi számában kapnak majd helyet. Csak úgy, mint az erre az alkalomra a tagegyesületektől a főszerkesztő által begyűjtött anyagok. Pikáns egybeesés, hogy az évekkel ezelőtt Földi Antal által indított per során a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatban is október 15-én lesz tárgyalás. Ha a bíróság megváltoztatja a másodfokú ítéletet, akkor ismét érvénytelenné válhat a 2005 óta megvalósult átalakulás a jelenlegi elnökség mandátumával együtt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ kettő = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka napja van.
Az év 43. hete és 299. napja.
Holnap Dömötör napja lesz.

1956. Megalakul a Nagy Imre-kormány. Tagjai: a minisztertanács elnöke-helyettesei: Apró Antal, Bognár József, Erdei Ferenc; államminiszter: Tildy Zoltán)


Csukás István: Dalocska

Csengő szól: gingalló,
röppenj már, pillangó!
Pillangó messze jár,
volt-nincs nyár, vége már.

Züm-züm-züm, zúg a szél,
táncol a falevél,
züm-züm-züm, ez a szél!
Egy reggel itt a tél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com