Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Blondie - Maria

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Feltalálták a kerekesszék utódját
- 2012. június 27. 18:02 - 2049 megtekintés

Török fejlesztők egy olyan motorizált, állványhoz hasonló, de kis kerekeken guruló berendezést fejlesztettek ki, amelynek segítségével a mozgáskorlátozott emberek sokkal könnyebben végezhetnek mindennapi feladatokat, mint egy kerekesszékben ülve.

A Törökországban fejlesztett szerkezet akkumulátorról működik, használója egy feltöltéssel tizenkét-tizenhárom kilométert tehet meg vele, maximum 3,5 kilométer/órás sebességgel. A fejlesztők által készített demonstrációs videó tanúsága szerint a Tek RMD használata rendkívül egyszerű: tulajdonosának csak be kell szíjaznia magát a szerkezetbe, amely egy villamos motor segítségével álló és ülő helyzetbe is tudja helyezni őt. Az AMS Mekatronic nevű cég által szponzorált projekt teljesebb életet ígér a járásképtelen embereknek azzal, hogy lehetővé teszi a feladatok álló helyzetben való elvégzését. A kerekesszékben ülésnél sokkal egyszerűbben és hatékonyabban végezhetik el mozgássérült emberek a főzést, bevásárlást vagy vasalást. Segítségével egy másodperc alatt állásból ülő testhelyzetet vehet fel a használó, ami nagy segítség lehet például a hagyományos kivitelű mellékhelyiségek használatakor: ezeket kerekesszékkel nem, vagy csak nagy nehézségek árán lehet használni. Ráadásul egy ilyen eszköz harmadakkora területet foglal el, mint egy kerekesszék, így sokkal egyszerűbb apró mozgásokat, manővereket végrehajtani vele. Az eszköz irányítható joystickkel, két elektromos karral vagy távirányítóval is. Utóbbi segítségével a szoba legtávolabbi pontjáról is odahívható tulajdonosához az eszköz, amelyről a fejlesztők honlapján lehet bővebb információt találni. Adta hírül hbme.hu Alábbi videón lehet megnézni működés közben: Link

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 + hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van.
Az év 32. hete és 222. napja.
Holnap Lőrinc napja lesz.

1566. Szigetvár ostroma. Zrínyi kénytelen volt elhagyni az új városrészt, melynek füstölgő romjairól lövette a török a várat.


1918. Salzburgban tárgyalások folynak egy közép-európai vámunió létrehozásáról az Oszták-Magyar Monarchia és a Német-Magyar birodalom között.


Ratkó József / 1936. aug. 9. - 1989. szept. 13. /

Egy ágyon, egy kenyéren

Egy ágyon, egy kenyéren,
szemünkbe hulló fényben,
tétovázó sötétben,
szerelem fenyvesében,

egy földön, egy hazában,
égve egyforma lázban,
hidegben, nyári lángban,
egyforma szó a szánkban,

torkot fájdító perben
tanúként egymás ellen,
homlokod melegében,
homlokom melegében,
zárva eleven kőbe,
lélekben összenőve,
gyönyörű csecsemőnkre,
ráhajlunk az időre.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com