Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Szivárvány - magazin műsor érdekes vendégekkel és témákkal

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Fiatal hallássérült focisták kaptak támogatást

- 2017. december 17. 21:04 - 486 megtekintés

A sportban nincs másság, csak a küzdőszellem, a célba érés pillanata, az eredmények felmutatása és a saját határok leküzdése, mindezek megvalósításához nagyon sok munka, szorgalom, kitartás és akaraterő szükséges mondta Farkas Andrea, a Hallássérültek Tanintézetének igazgatója 12.15 pénteki sajtó nyilvános rendezvényükön.

Hozzátette, hogy 1995-ben költöztek egy kifejezetten az igényekhez kialakított, új, korszerű épületbe, ahol olyan hallássérült diákok is tanulnak, akik heteket, akár hónapokat is távol töltenek a családjuktól.

Ismertetése szerint az idei tanévtől beindult a sporttagozat is. Kovács Zoltán, a sporttagozat vezetője lapunknak elmondta, hogy jelenleg úszás, tájfutás és labdarúgás közül választhatnak a gyerekek, de igyekeznek szélesíteni a repertoárt. Kérdésükre kifejtette, hogy a sportágak megválasztásakor azt is figyelembe veszik, melyek szerepelnek a Siketolimpián.

Az eseményen a Klebelsberg Központ jelképesen átadta a Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézete és Kollégiuma diákjai részére szánt 300 ezer forint támogatást, amelyet labdarúgáshoz felhasználható sporteszközökre fordíthat az iskola. Elhangzott az is, hogy a hallássérült diákok az Ezüstcipő Focisuliban játszanak, amely nagy hangsúlyt helyez a sérült gyermekek, tanulók sportolási lehetőségeinek biztosítására.

Cél, hogy a gyerekek mozogjanak, sportoljanak, de remélhetően olyan is lesz, aki a versenysport területén ér el sikerekethangsúlyozta Fekete László, az Ezüstcipő Focisuli vezetője.Álmainkat követni kell, minden hátrány leküzdhetőtette hozzá Takács Ákos, aki hallássérültként lett válogatott labdarúgó. Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott, kétszeres magyar bajnok, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja pedig arról szólt, hogy nincsen lehetetlen.

Mint mondta, szenvedély, hit és szorgalom kell ahhoz, hogy eljusson valaki a csúcsig. De azt is hozzátette, hogy aki nem lesz focista, az is harcos és tiszta gondolkodású felnőtté válhat, mert a rendszeres sport sok mindenre megtanít, a csapatmunka révén pedig sok hátrány leküzdhető, ahogy Takács Ákos válogatott labdarúgó esetében sem érdekes, hogy a fülében van egy hallókészülék tette hozzá a híres focista.

Forrás: Magyar Idők

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét - = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 9:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 20:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 21:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 22:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende napja van.
Az év 39. hete és 269. napja.
Holnap Jusztina napja lesz.

1785. II. József rendelete a bírósági szervezet átalakításáról. (A Hétszemélyes Tábla 12, a Királyi Tábla 14 bírából áll; a bírákat a király nevezi ki, a régi ítélőmesteri rendszer megszűnik; szabályozza a munkaidőt és az elvégzendő feladatokat; a rendelet 1786. január 1-ével lép hatályba.)


1792. A Helytartótanács az 1791:26. törvénycikk rendelkezésével ellentétben úgy rendelkezik, hogy vegyesházasság esetén minden gyermek a katolikus hitet követi.


Lévay József: Szüretünk

Gondolatim mostan
Mulatozva járnak,
Csekély gazdasága
Körül édesapámnak:
Csak oda tér lelkem
Mikoron elfárad,
Ha másutt előtte
A búbaj megárad.
Ott nyugtot találhat..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com