Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Republic - Hozd el azt a napot

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Fogadhatja a jelentkezőket a mexikói úti mozgásjavító iskola

- 2013. január 22. 10:31 - 1437 megtekintés

Péntekig eldől, hogy a következő tanévben indulhat-e szakközépiskolai képzés a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthonban – mondta Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ főosztályvezetője hétfőn, miután az intézményben találkozott a szülőkkel. A központ tájékoztatása szerint az iskola fogadhatja a jelentkezőket.

A főosztályvezető tájékoztatása szerint tovább tájékozódnak, feldolgozzák a szülők jelzéseit, és péntekig mindenki számára megnyugtató megoldás születik a szakközépiskolai képzés jövője ügyében. Kiemelte: az intézmény bezárásának gondolata fel sem vetődött, eddig is csak a középfokú képzés indításáról volt szó.

Házlinger György elmondta: látja, hogy az intézmény termei akadálymentesítettek, de a bejárás alkalmával nem tudta megítélni, hogy a személyi és tárgyi feltételek megfelelőek-e a szakképzéshez, ezt még vizsgálják.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleményben tudatta: a vizsgálat lezárultáig az fogadhatja a jelentkezőket.

Az intézmény fenntartója január 1-je előtt a fővárosi önkormányzat volt. A bejáráson Pölöskei Gáborné, a főváros oktatási főosztályának vezetője elmondta: augusztusban mind a Petrik Lajos két tanítási nyelvű vegyipari, környezetvédelmi és informatikai szakközépiskola, mind a mozgásjavító iskola vezetőivel leültek tárgyalni és végigvették a lehetőségeket. Vezetési hibának nevezte, hogy a mozgásjavító igazgatója nem tájékoztatta időben a szülőket a helyzetről, és arról, hogy gyerekenként végig kívánják nézni: kinek milyen sérültségi fok esetén mit ajánlhatnak. A rendszerben több lehetőség van, ezek kihasználását és a gyerekek eljuttatását a főváros vállalta volna – mondta a főosztályvezető.

Kitért arra is, hogy a gyerekek korábban a Neumann János számítástechnikai szakközépiskolába jártak, de ott szegregáltan tanultak, ezért a mozgásjavító igazgatójának javaslatára az ugyancsak akadálymentesített Petrik szakközépiskolával vették fel a kapcsolatot. Az oktatási irányok közül azért emelték ki az informatikát, mert a gyerekek felnőttként távmunkában vagy egy hivatalban is tudnak azzal foglalkozni, és a kereskedelem-marketing irány is hasonlóan jó lehet – tette hozzá.

Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnökségi tagja azt kérte az intézményfenntartótól, hogy a vizsgálat során élvezzen prioritást a Mexikói úti iskola, és ott teremtsék meg a szükséges szakmai és tárgyi feltételeket, mert minden érintettnek ez lenne a legjobb megoldás.
Forrás: stop.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 1 = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 9:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 20:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 21:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 22:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende napja van.
Az év 39. hete és 269. napja.
Holnap Jusztina napja lesz.

1785. II. József rendelete a bírósági szervezet átalakításáról. (A Hétszemélyes Tábla 12, a Királyi Tábla 14 bírából áll; a bírákat a király nevezi ki, a régi ítélőmesteri rendszer megszűnik; szabályozza a munkaidőt és az elvégzendő feladatokat; a rendelet 1786. január 1-ével lép hatályba.)


1792. A Helytartótanács az 1791:26. törvénycikk rendelkezésével ellentétben úgy rendelkezik, hogy vegyesházasság esetén minden gyermek a katolikus hitet követi.


Lévay József: Szüretünk

Gondolatim mostan
Mulatozva járnak,
Csekély gazdasága
Körül édesapámnak:
Csak oda tér lelkem
Mikoron elfárad,
Ha másutt előtte
A búbaj megárad.
Ott nyugtot találhat..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com