Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Manhattan - Szent karácsony éj

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Fogyatékkal élők a kifutón
- 2013. szeptember 9. 19:09 - 1355 megtekintés

Tökéletes modellek a kifutókon, ágyból kikászálódó gyönyörű színésznők a filmeken, és csodás férfitestek a reklámokban. Bár akadnak kivételek – kozmetikai cégek és divatházak – a média világában még mindig a hibátlan külső helyeződik előtérbe. Aki pedig nem tud belesimulni az elvárt színvonalba, az elbukik. Vagy mégsem?

Special Fashion – légy része a változásnak!

A Special Pécs Klaszter, a J-moments fotóstúdió és az Ability Fashion közös kezdeményezése éppen arra irányul, hogy önbizalmat öntsenek azokba az emberekbe, akik önhibájukon kívül nem tudnak megfelelni a tökéletes szépségideálnak.

Létrehozták a Special Fashion elnevezésű közösséget, ahol egészséges és fogyatékkal élő fiataloknak próbálnak segíteni a helyes énkép kialakításában. A csapat többek között profi fényképeket készít a vállalkozó szellemű modellekről.

– A fotózás elsődleges célja az önbizalom növelés. Fontosnak tartjuk, hogy segítsük a fogyatékkal élő emberek társadalomba való integrálását, melynek része az is, hogy a divat világában, valamint a médiában is helyet kapjanak – mondja Kuti Judit, a J-moments fotósa.

A képeknek nem az a célja, hogy általuk elrejtsék a fogyatékosság jeleit. Diszkréten, és nem szánalmat keltően, de megmutatják a másságot.

– A fotókkal egészséges, letisztult tükröt szeretnénk mutatni a fiataloknak. Az elkészült képek elsősorban számukra bírnak jelentőséggel. Ám a társadalom számára is hordoznak üzenetet: vállalj felelősséget önmagadért, és vállald föl magad lehetőségeid szerint mindig, minden körülmények között! – teszi hozzá Rédl Károly, Judit kollégája.

Újdonsült modellek

A válogatásnál nem a külsőségekre helyezték a hangsúlyt. Az elsődleges szempont a nyitottság volt, és az, hogy, akit megkerestek az ötlettel, önként vegyen részt a programban.

– Én a lelkemen keresztül mindig egészségesnek látom magam, és eszerint is élek. Persze a társadalom olykor szembesít a másságommal, de a fotózás kapcsán most egy másik tükör is a kezembe került. Így ha akarom, azon keresztül nézem kívülről magam és ez nagyon megkönnyítette a mindennapjaimat. Másképp látom magamat azóta, mióta ezek a fotók elkészültek. Minden nap megnézem és érzem, hogy ilyenkor önbizalom áramlik belém – meséli Poprócsi Tímea, aki nyitott hátgerinccel született, és 18 éves korában az egyik lábát egy járulékos betegség folytán amputálni kellett.

Kifutón is vonulnak majd

A Special Fashion közösség nem csak fotósorozatokat készít a fiatalokról: egy igazi divatbemutatót is rendeznek a közeljövőben.

– A helyszín és az időpont még szervezés alatt van, de a modellek tábora már kialakult. Egyelőre azért sem szeretnénk több résztvevőt bevonni, mert az a célunk, hogy ebben a „kicsiny táborban” mindenki megtalálja a maga útját, számítását, és lelkesen, önbizalommal telve, magabiztosan folytassa az életét – mondja Balog Klára a Special Fashion koordinátora.

Ám az egész divatbemutató sokkal többről szól, mint szép ruhák felvonultatásáról. A lényeg, az, hogy az egészséges és a fogyatékokkal élő emberek ezen a platformon is találkozzanak egymással. Nem szenzációhajhászásról és reklámfogásról van szó, megdöbbentésről viszont igen. Utóbbi ugyanis segíti az ideálok lerombolását.
Forrás: rehabportal.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 * = harminc hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 8. szerda, Ellák napja van.
Az év 28. hete és 190. napja.
Holnap Lukrécia napja lesz.

1683. A tatár előhad Bécs felé Ausztriába tört. Kara Musztafa nagyvezér, miután Fogarason, Szebenen, Fejérváron, Enyeden és Somlyón át rabolva és égetve betört tatár khánt magához vonta és Veszprémet, Tatát, Szentmártont és Pápát elfoglalta, július 8-án a tatár előhadat Ausztriába indítá.


1815. A feloszlott budai színtársulat tagjaiból új társulat alakul Miskolcon.


Szabó Lőrinc: Nyár

Nézd csak, bolondul, karikázva
hogy összecsap az a két sárga
lepke! hogy kezd tündéri táncba!

hogy gyúrja egymást, hogy forog!
Négy szárnyuk százfelé lobog,
pedig egyhelyben kavarog.

Csókolóznak? vagy marakodnak?
Most hirtelen egybefogóznak,
s nyílegyenest fölfurakodnak.

föl, föl, föl, ingó, lebegő
tornyot húzva, mely repdeső
útjuk nyomában égbe nő,

függőlegesen rakéta: már a
bükk magasában, már a nyárfa
csúcsánál járnak: már a drága

túlvilágban szikráznak a
kék őrületben, ahova
csak a szerelem mámora

vagy az se emel!...Ott repülnek!
Ott! Hol? Fény! Látod?...Tovatüntek...
Magukkal vitték a szemünket!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com