Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nox - Forogj világ

Hallgatók száma: 3

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Fókuszban a hazai helyzetkép egyeztetése
- 2019. szeptember 27. 7:50 - 23 megtekintés

2019. szeptember 6-án került megrendezésre a TÁRS Projekt SHF Szakmai Műhelye, melynek témája a „Súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek helyzetének áttekintése” című tanulmány egyeztetése volt.

A rendezvényen elsősorban azok a szülők, szülőcsoportok és szolgáltató szervezetek voltak jelen, akik az év elején részt vettek a Budapesten, Kaposvárott és Nyíregyházán rendezett fókuszcsoportos egyeztetéseken is.

Mint ahogy az év elején hírt adtunk róla, megvalósítás szakaszba lépett a súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogram, melynek az egyik eleme a hazai helyzetkép feltárását célzó tanulmány elkészítése volt. Erre a feladatra a TÁRS Projekt Kovács Éva szociális szakembert kérte fel. A tanulmány elkészítésének érdekében a 2019-es év elején több fókuszcsoportos egyeztetés zajlott. Ennek eredményeképpen készült el 2019 nyarára a „Súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek helyzetének áttekintése” című összefoglaló tanulmány, amelyet a fókuszcsoport résztvevők előzetesen is megkaptak, majd személyesen is megvitatásra kerültek a főbb észrevételeket.

A szeptember 6-án megrendezett SHF szakmai Műhely során bemutatásra kerültek azon kormányzati lépések, amelyek a célcsoport helyzetét kívánja javítani, s ezt követően került sor az előzetesen kiküldött szakmai anyag egyeztetésére.

A visszajelzések szerint egy nagyon összetett, mindenre kiterjedő, átfogó tanulmány készült el, amely minden problémára kitér, ami a súlyosan halmozottan sérült emberek helyzetét érinti: Mindenre és mindenkire gondol SHF témán belül. A véleményezők bizakodnak, hogy a tanulmánynak köszönhetően sok pozitív változás várható, és segítségével sokat fog javulni a súlyosan halmozottan sérült személyek helyzete Magyarországon.

A hazai helyzetkép egyeztetés résztvevői kihangsúlyozták, hogy bár a modellprogram elsősorban az értelmileg, súlyosan, halmozottan fogyatékos személyeket célozta meg, azonban a súlyosan, halmozottan fogyatékkal élők ennél egy jóval tágabb célcsoportnak tekinthetők. Ez az érintetti kör nagyon sokszínű, egyfajta diagnózissal nehezen körbeírható, ugyanakkor közös bennük, hogy magas vagy intenzív támogatási szükséglettel élnek, s nap mint nap, ugyanazon problémákkal, akadályokkal küzdenek, amelyet a tanulmány is jól visszatükröz.

A szakmai találkozó alkalmával átbeszélésre kerültek a tanulmányban pontosítandó, kiegészítendő részek (úgy mint például: a család és támogató közeg és az otthonközeli szolgáltatásokkal kapcsolatos főbb problémák és javaslatok). A nap második felében a megjelent szülők és szolgáltatók a tanulmányban megjelölt javaslatokat csoportos munka keretében konkretizálták és priorizálták, figyelembe véve, hogy mely javaslatokkal lenne fontos a szakmapolitikának foglalkoznia rövidebb és hosszabb távon.

Az NFSZK Közhasznú Nonprofit Kft. tanulmánya a szeptemberi egyeztetés alapján kiegészítésre kerül. A műhely aktív résztvevői bíznak abban, hogy a szakmai anyagban megfogalmazottak jó alapot nyújthatnak arra, hogy további intézkedéseket lehessen tenni, amely tovább erősítheti az SHF személyek és családtagjaik közösségi ellátásokhoz való hozzáférésének javítását és a családban maradás feltételeinek megerősítését, összhangban a kiváltási koncepcióval.

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 14:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 17. vasárnap, Hortenzia, Gergő napja van.
Ma van a(z) Füstmentes Nap.
Az év 46. hete és 321. napja.
Holnap Jenő napja lesz.

1530. Szulejmán eldönti: kié Magyarország? A szultán e napon így válaszolt. Ferdinánd követeinek: "A szablyámmal elfoglalt Magyarországot János királynak adományoztam, miért nevezi hát magát Ferdinánd Magyarország királyának?. Ez így békére nem vezethet!"


1851. Megnyitották az első Országos Terménykiállítást Pesten.


Csokonai Vitéz Mihály
/ 1773. nov. 17. - 1805. jan.28. /

November

Eljött már november didergő hónapja,
Hideg szele a fák ágait megcsapja.
Meghalva elhullnak a sárga levelek,
Játszadoznak vélek a kegyetlen szelek.
Az ajtónál álló télnek hideg zúzza
A zöld ligeteket s mezőket megnyúzza.
Hideg eső csorog, csepeg egész éjjel,
A fázékony Auster havat is hány széjjel.
A borongós égnek sűrű felhőzése
Házba zárt szívünknek kedvetlenedése..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300