Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hírek -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Földi Antal kontra MVGYOSZ: legális volt az átalakulás
- 2008. október 16. 19:35 - 318 megtekintés

Jogszerűen zajlott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) néhány éve indult átalakulása – összegezhető a Legfelsőbb Bíróság (LB) ítélete a Földi Antal által szintén évekkel ezelőtt indított perben. Az október 15-i tárgyaláson Földi Antal keresetét az LB teljes egészében elutasította.

Emlékezetes, Földi Antal az új alapszabályt megalkotó és a szervezet átalakulását megalapozó 2005. szeptemberi országos küldöttközgyűlés határozatainak érvénytelenítését kérte a bíróságtól, később keresetét kiterjesztette az MVGYOSZ élén álló jelenlegi vezetést is megválasztó 2005. decemberi küldöttközgyűlésre. A Fővárosi Bíróság még 2006 őszén Földi Antalnak adott igazat, a Dr. Szőke László elnök által képviselt MVGYOSZ azonban fellebbezett, így az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre. A Fővárosi Ítélőtábla már ellenkező előjelű ítéletet hozott és a kifogásolt közgyűlési határozatokat hatályukban hagyta. Ezt az álláspontot osztotta az LB is tegnapi ítéletében.
A nagyjából 15 perces tárgyaláson egyébként az alperes nem jelent meg, levélben kérte a tárgyalás elhalasztását. Mivel ebbe Dr. Pomázi László, földi Antal ügyvédje nem egyezett bele megszülethetett az ítélet.
Az LB nem osztotta Földi Antal azon kifogását, hogy Dr. Szőke Lászlónak nem volt joga összehívni a 2005 szeptemberi országos küldöttközgyűlést, mivel az ideiglenesen kapott mandátuma lejárt volna. Ezt Földi Antal és jogi képviselője szerint csak hat hónapra kapta az akkori elnökség, s így Dr. Szőke László akkori és mostani elnök is. Az LB ítélethez fűzött rövid szóbeli indokolásában elhangzott, az ideiglenes mandátum nem csupán hat hónapra szólt, hanem az átalakulás befejeződéséig. Márpedig ez 2005 szeptemberében még nem történt meg, ezért az akkori elnökség jogszerűen járt el. Az LB szerint érdemben különben sem vizsgálható, hogy jogszerűen hosszabbította-e meg mandátumát az akkori elnökség “ügyvezető” státuszban, hiszen a 2004-es határozatot, mely ezt lehetővé tette, a jogvesztő határidőt jelentő 30 napon belül senki sem támadta meg.
Az LB nem osztotta az alperes azon érvelését sem, hogy a 2005 szeptemberi közgyűlésen ne lehetett volna használni az épp ott elfogadott új alapszabályt. Ennek hatálya ugyanis az elfogadás napjától állt fenn a bíróság szerint.
Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.
T. Péter

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három + = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 2. csütörtök, Ottó napja van.
Ma van a(z) Sportújságírók napja.
Az év 27. hete és 184. napja.
Holnap Kornél, Soma napja lesz.

1462. Mátyás király Budáról meghagyta Pozsony városnak, hogy a törökök elleni hadjáratra ágyúkat, kocsival lovakkal, lőporral és ágyúmesterrel küldjön Váradra. - Régen a városok ostromszekerekkel rendelkeztek, és a fejedelem a fölszerelési eszközöket így kérette össze.


1957. Képernyőre kerül az első magyar tévé-híradó.


Szilágyi Domokos
/ 1938. júl. 2. - 1976. okt. 27. /

Napszakok

"...Nem vágyom már útra, tájra,
Sem örömmel és se fájva,
nem vágyom se rigófüttyöt,
tavaszi fát, amely rügyköd,
törzses tölgyet, bütykös bükköt,
hóhullást, fenyőszagot.
Csak egy békés napszakot."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com