Forrest-futás- kilencedszer is

Beküldve ide: Értelmi sérültek | 0

Katonák, rendőrök, sportolók és pedagógusok futottak együtt autizmussal élő fiatalokkal az MH 5. Bocskai István Lövészdandár sportpályáján Debrecenben. Az autizmus világnapja alkalmából hagyományosan megrendezett eseményre – amelynek idén a debreceni dandár adott otthont – kilencedik alkalommal került sor.

Az évről-évre megrendezett futás a Bocskai dandár, a Debreceni Sportcentrum, a Dr. Kenézy Gyula Baráti Kör, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Kórház és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság összefogásával valósult meg. A rendezvényen az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái is részt vettek. A szervezők célja az volt, hogy egy élményekben gazdag napot nyújtsanak az autizmussal élő fiatalok és szüleik, pedagógusaik számára. A rendezvény Vantal Zsolt ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár törzsfőnökének köszöntőjével kezdődött, majd egy közös bemelegítést követően a fiatalok katonákkal, rendőrökkel, sportolókkal, pedagógusaikkal és szüleikkel együtt tették meg a 400 méteres távot. A szervezők színes programokkal várták a résztvevőket. A Debrecen Helyőrségi Zenekar gyepshow-val, a rendőrök pedig kutyás bemutatóval készültek, de nagy sikert arattak a katonai járművek és az ebédre felszolgált honvédségi babgulyás is a fiatalok körében. (Forrás: Cs. Sárkány Beáta hadnagy)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


7 + három =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..