Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Aquagen Girl - Uhh Uhh Yeah Yeah

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Gazdag zsidók kiváltsága – A járvány idején is holttesteket szállítanak Jeruzsálembe
- 2020. május 6. 9:30 - 77 megtekintés

Bár Izraelben ugyanolyan szigorú lezárás érvényesül, mint a legtöbb nyugat-európai országban, a nemzetközi repülőtereken nem állt le teljesen az élet. Továbbra is fogadnak egyes charterjáratokat, magángépeket, és teherforgalom is van, ezen gépek egy része pedig holttesteket szállít. Olyanok érkeznek ide, akik utolsó kívánságukként azt kérték, Jeruzsálemben helyezzék őket végső nyugalomra. Az izraeli kimutatások szerint február […]

Bár Izraelben ugyanolyan szigorú lezárás érvényesül, mint a legtöbb nyugat-európai országban, a nemzetközi repülőtereken nem állt le teljesen az élet. Továbbra is fogadnak egyes charterjáratokat, magángépeket, és teherforgalom is van, ezen gépek egy része pedig holttesteket szállít. Olyanok érkeznek ide, akik utolsó kívánságukként azt kérték, Jeruzsálemben helyezzék őket végső nyugalomra. Az izraeli kimutatások szerint február óta háromszáz ember holtteste érkezett ebből a célból.

A kérésnek alapvetően vallási oka van, az ígéret földjén való végső nyugalom a Messiás eljövetelekor jobb helyzetet jelent, mint az attól távol történt temetkezés. Ez a hiedelem igen erős, főleg az Amerikában élő zsidók körében, így külön cégek foglalkoznak azzal, hogy sírhelyet foglaljanak le a tehetős zsidóknak Jeruzsálemben. Sok olyan ember is bebiztosítja magát ebben az ügyben, aki nem is idős és beteg, de amikor eljön az idő, el fogják vinni a holttestét a szent városba a végső nyughelyre.
A legdrágább megoldás az Olajfák hegyén található temetőben sírhelyet találni, itt több tízezer dollárba is kerülhet egy apró parcella bérlése. Ehhez a koronavírus idején hozzáadódik a különböző engedélyek beszerzése, ugyanis holttestet szállítani normális körülmények között is nehézkes és drága. A repülést követően el kell szállítani a koporsót a temetőbe, ami szintén költséges és bonyolult művelet, majd a temetést is el kell intézni helyi vállalkozókkal. Az eseményre általában az egész család eljön, ez pedig a jelenlegi helyzetben, mikor minden külföldről érkezett személy kötelezően kéthetes karanténba kerül, szinte lehetetlen feladat. A koronavírus-fertőzés idején ugyanakkor számos temetkezési vállalkozó nem hajlandó az ebben a betegségben elhunyt személyek testét hosszú útra vinni, tartva a fertőzésveszélytől.

A mostani adatok szerint hetente nagyjából száz koporsó érkezik Belgiumból Izraelbe: rendszeres teherszállítás folyik, többségük francia származású idős ember, aki ezt kérte a családjától. A rendszer működtetése ugyanakkor nagyfokú érzékenységet követel, hiszen itt gyászoló családokról van szó, akik igyekeznek megfelelni az elhunyt utolsó kívánságának, egyben a vallási törvényeknek is, ez utóbbi pedig azt követeli meg, hogy a lehető leghamarabb megtörténjen meg a temetés. Akinek van pénze arra, hogy kibéreljen egy magángépet, az megteszi ezt, de a legtöbb család nem ennyire gazdag, így sokan a jelenlegi helyzetben ideiglenesen otthon temetik el hozzátartozójukat, hogy a megfelelő időben, a korlátozások végeztével tudják Jeruzsálembe vinni idős szerettük testét.

UTAZÓ HALOTT KIRÁLY

Holttestet utaztatni határokon keresztül nagyon bonyolult művelet. Jól jelzi a nehézséget, hogy mikor Egyiptom 1976-ban II. Ramszesz fáraó múmiáját Párizsba szállította, hogy ott restaurálják, aggódott amiatt, hogy esetleg nem kapja vissza a műemléket. Ezért kiállított neki egy egyiptomi útlevelet, amelyben fotó és születési dátum is szerepelt, a foglalkozáshoz pedig azt írták: király (elhunyt). A törvények megkövetelték a pontos papírmunkát, mivel Kairónak sok rossz tapasztalata volt az ellopott műkincsekkel. Ez esetben a múmiát restaurálás után probléma nélkül visszaadták a franciák.

(megjelent: Magyar Nemzet, 2020. 05. 05.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három + = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 5. szerda, Krisztina napja van.
Az év 32. hete és 218. napja.
Holnap Berta, Bettina napja lesz.

1848. Az első magyar bankjegyek. Kossuth pénzügyminiszter az osztrákok jóváhagyásával1 és 2 forintos bankjegyek kibocsátását kezdte meg.


1963. A Fővárosi Operettszínház a Csárdáskirálynő előadásával Triesztben megkezdi olaszországi vendégszereplését.


Petőfi Sándor: Augusztus 5 - én

"Itt a gyűrű, itt a gyűrű,
Itt van végre ujjamon!
Itt van ajka, itt van ajka,
Itt van végre ajkamon.

Oh, mily édes, oh , mi édes
A csók piros ajakán!
A kerek világnak minden
Édessége itt van tán.

Csókolj, csókolj...senki sem lát...
Szíjjad, szíjjad ajkamat!
S ha látnak is? jegyeseknek
Csókolózni már szabad..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com