Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Teremtés koronái - Csak arról ami a férfiakat érdekli

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Győrbe költözik a mosonmagyaróvári vak hölgy, Íriszt remek vakvezető kutya segíti
- 2020. február 11. 6:12 - 37 megtekintés

Emlékeznek még Íriszre, a vak hölgyre? Öt évvel ezelőtt rengetegen gyűjtöttek kupakokat neki és szurkoltak azért, hogy megvásárolhassa élete első autóját. A kis Suzuki összejött, így Sáfrányné Kobli Írisz álma valóra vált: a családjuk kocsival gyarapodott, amit a férje, Gergő vezet. A Sáfrány-család most is nagy mérföldkő előtt áll.

Rugalmatlan bank Hamarosan elhagyják szülővárosukat, Mosonmagyaróvárt és a kisalföldi megyeszékhelyre költöznek. „Az utóbbi években jó és rossz dolgok is történtek. Ilyen az élet: mindegyikből jut bőven. A családi házunkat el kellett adnunk. Devizahitel spirálba kerültünk, s noha becsülettel törlesztettük az adósságunkat minden nehézség ellenére, a bank rendkívül rugalmatlanul állt hozzánk” – kezdte az egyelőre még a Lajta-parti városban élő vak hölgy. Írisz autós álmáról szóló öt évvel ezelőtti kisalföld.hu írását itt olvashatják:https://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovar-es-kornyeke/osszejott-irisz-alma-a-vak-holgy-megvasarolta-elete-elso-autojat-fotok-3918205/. Új élmények Írisz férje, Sáfrány Gergő a mosonmagyaróvári bölcsődék karbantartója, így jogosult önkormányzati lakás kedvezményes bérlésére. „Biztos tető van a fejünk fölött, a munkára sincs különösebb panaszom. Ezekkel nincs gond. Mégis úgy érezzük, hogy szükségünk van a levegőváltásra. Szeretnénk új életet kezdeni. Olyant, amely nem a dolgok szokott menetére épül, amelyben új élmények, kihívások érnek bennünket. Győrbe eddig is szívesen jártunk, különösen a vásárcsarnokot kedveljük” – mondta kisalföld.hu munkatársainak Sáfrány Gergő. Munka vakon Fontos érv is szól a váltás mellett: Írisz könnyebben talál magának munkát Győrben, mint Mosonmagyaróváron. „Mindig úgy neveltek a szüleim, hogy ne szoruljak segítségre. Minél önállóbban tartsam el magam. Korábban Győrben kaptam bedolgozói munkát, a feladatokat otthon oldottam meg Mosonmagyaróváron. Főleg dossziékat, borítékokat hajtogattam, gumikat csomagoltam. Miután a bedolgozói lehetőség megszűnt, próbáltam Győrbe járni munkába, de ezt egyedül nem bírtam hosszútávon. Régi hűséges segítőm, Flóra, a vakvezető kutya ahhoz már öreg volt, hogy naponta Győrbe kísérjen. Mostanra találtam olyan remek vakvezető kutyát, akiben bízhatok. Dolly annyira jó kutya, hogy nem akarok vele négy fal között, tétlenül otthon lenni” – közölte Írisz, akit szomorúsággal tölt el, hogy Mosonmagyaróváron a vakok közlekedését segítő „kattogók” hibáját ritkán javítják. Segítség a piacon A Sáfrány-család jelenleg nézi a győri albérleteket, lakásról lakásra járnak, Írisz munkát keres. „Jól érezzük magunkat Győrben. A piacon soha nem vágtak át, az eladók és vevőtársak mindig segítenek a szép és friss élelmiszerek választásában. Jól esik, hogy a kutyámmal törődnek az emberek. A napokban anyuka felhívta a gyereke figyelmét, hogy ne lépjen Dollyra az üzletben. Ezek olyan empátiával teli momentumok, amelyek alátámasztják a döntésünk: próbáljunk szerencsét Győrben” – mondta Írisz. „Az albérleteknél nyitunk Győr környéki kisebb települések felé. Panellakást már találtunk megfelelőt, ám azon vagyunk, hogy Dollynak legyen élettere. Olyan kertes kis házat bérelnénk, ahol szabadon lehet a kutya” – búcsúzott Írisz férje, Sáfrány Gergő. (Forrás: kisalföld.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 - három =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 21. péntek, Eleonóra napja van.
Az év 08. hete és 52. napja.
Holnap Gerzson napja lesz.

1440. Kottaner Ilona asszony udvarhölgy a magyar szent koronát elsikkasztotta. A királynétól nyert kulcsokkal, február 20. és 21. közti éjjel Visegrádon a korona eltulajdonítását végrehajtotta, és azzal szánon február 21-én későn este Komáromba érkezett.


1711. II. Rákóczi Ferenc örökre elhagyta hazáját.


Pintér Lajos: Rajz egy tavaszi tűzfalon

Lányka, a tavaszt te kezdd el,
törd a jeget puszta kezeddel.
Hahózz, énekelj, ha kell:
törj utat torkod élivel.

Lásd meg a halak csillagjegyét:
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
kárászt, pisztrángot, kecsegét-
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
lásd meg a halak csillagjegyét.

Március. Dárius.
Add már a rajzomért a bért. Szórd már a fényt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304