Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Roy & Ádám - A csapból is én folyok

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Hamarosan kapható lesz a klasszikus billentyűzetű, magyarul beszélő mobiltelefon
- 2020. január 11. 7:23 - 69 megtekintés

A MVGYOSZ. tájékoztatása szerint a Thököly út 105. szám alatt, február elején megnyíló MVGYOSZ segédeszközboltban már megvásárolható lesz a Blind Shell Classic márkájú mobiltelefon magyarul beszélő változata.

A készülék létezéséről még 2019 februárjában szerzett tudomást a hazai látássérültek érdekképviselete. Áprilisra már mintadarabot kaptak a gyártótól, ahogy a Kapsys cég két, szintén látássérültek általi használatra fejlesztett, fizikai nyomógombos mobiltelefonjából is. Májusban a frankfurti Sight City kiállításon tárgyaltak a gyártókkal a honosítás feltételeiről. Mindhárom telefont nyilvános tesztnek vetették alá, melynek eredményeként a Blind Shell Classic lett a befutó modell. Árát és szolgáltatásait, tudását tekintve a piacon jelenleg a legjobb választásnak tűnik. Erre a következtetésre jutottak a Hobby Rádió Gépház című műsorának készítői is a telefonokat összehasonlító tesztjük során.  A kiválasztást még egy, az árérzékeny célcsoportot célzó kutatás is követte, melyben azt vizsgálták, hogy tudják-e majd teljesíteni a gyártó által elvárt minimális darabszám értékesítését. A potenciális vásárlók szerencsére visszaigazolták, hogy a látássérültek által is akadálymentesen használható érintőképernyős okostelefonok korában is igényt tartanak a kitapintható és megnyomható gombokkal felszerelt, teljes körű magyar nyelvű beszédtámogatással és hangvezérléssel bíró készülékre.

Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen mobiltelefonban több mint 5600 lefordítandó tétel van. Egy tétel lehet csupán egyetlen szó, egy teljes mondat, vagy akár egy gépelt oldalnyi szöveg is.  A fordítást a honosítás során sokszor nem lehet szó szerint elvégezni, mivel a keretek az angol nyelv szerkezeti sajátossága szerint lettek kialakítva, és ebbe a keretbe kell egy teljesen eltérő logikán alapuló, magyar nyelvű változatot érthetően beleilleszteni. A fordítás közben a mintadarabot is használni kell azért, hogy a lehető legjobb eredmény születhessen. Az MVGYOSZ számára a honosítás egy fontos feladat – sok másik mellett –, de az erőforrások optimalizálásával végül hamarosan kézbe vehető lesz a Blind Shell Classic magyarul beszélő változata.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella napja van.
Ma van a(z) Nemdohányzó világnap.
Az év 22. hete és 152. napja.
Holnap Tünde napja lesz.

1440. Erzsébet, özvegy királyné, csecsemő fia koronázása után, a bölcsőbe csomagolt koronával Győrbe vonult.


1943. Könyvnapok kezdete Budapesten. Megjelent 80 könyv, valamennyi magyar szerző műve. Köztük: Babits Mihály: Az európai irodalom története, Bartók Béla-Kodály Zoltán: Erdélyi és magyar népdalok c. könyve.


Lesznai Anna: Elviharzott május

"...Május, be jó, hogy elmúlsz!
Gyötrelmes ünneped
Öröklétszomjazó,
Száguldó pillanat.

Most tisztább lesz a menny,
Sötétebb lesz a lomb
Lassúbb a szívverés,
Az árnyas fák alatt..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com