Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dekódolási hiba: Syntax error

Ez hallható a rádióban:
Nem fut a r÷dió szerver!

Hallgatók száma: 0

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Hatékonyan segítik a bűnmegelőzést a térfigyelő kamerák a XIII. kerületben
- 2010. április 2. 7:05 - 572 megtekintés

A képviselő-testület 2010. március 18-i ülésén tudomásul vette a kerületi videokamerás térfelügyeleti rendszer üzemeltetésének tapasztalatairól szóló tájékoztatót, egyúttal elfogadta a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének a térfelügyeleti kamerák 2010. évi telepítési helyszíneire tett javaslatát.

A rendszer 50+25 darab kamerával történő bővítését a 2010. évi költségvetési keretből, lehetőség esetén pályázati pénzeszközből két ütemben tervezzük megvalósítani.

Az önkormányzat tulajdonában lévő videokamerás térfelügyeleti rendszer az elmúlt esztendőben jelentős műszaki fejlesztésen ment keresztül. Az év során 47 darab kamerával bővült a rendszer, amely így összesen 84 darab, többségében távvezérlésű videokamera képének fogadására, folyamatos figyelemmel kísérésére nyújt lehetőséget. A hálózat a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének javaslata alapján bővült. A kamera segítséget nyújt a bűnmegelőzésben és a bekövetkezett rendkívüli események – közlekedési balesetek, közterületen végrehajtott szabálysértések, illetve bűncselekmények – körülményeinek feltárásában, az ezekkel kapcsolatban indított eljárások sikerének biztosításában. 2009-ben az üzemeltetési költség közel 36 millió forint volt.

Az előterjesztés tartalmazza, hogy a kerület hasonló nagyságrendű bővítést tervez 2010-ben is. Nemzetközi tapasztalat, hogy a térfelügyeleti kamerarendszer korszerű és bevált formája a bűnmegelőzésnek. A kerületben is igénylik a lakók, hiszen a közbiztonság és a közérzet javítását szolgálják ezek az eszközök. Hatékony és takarékos megoldás is egyben.

Az elmúlt időszakban (szeptember és február között) összesen 1.218 intézkedés történt a térfelügyeleti rendszer üzemeltetése során. Közel 100 esetben a kapitányságot értesítették, több mint 500 alkalommal a kerületi közterület-felügyelet felé kezdeményeztek intézkedést, 511 esetben az üzemeltető cég járőrszolgálata intézkedett. A rendőrség nyomozati munkáját 17 esetben segítették a kapitányság ügyeletén kimentett felvételek. A kamerák fontos eszközévé váltak a kerületi közbiztonság javításának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 + egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 20. szerda, Jolán napja van.
Ma van a(z) Ifjú zenebarátok napja, Ne gyújts rá! világnap.
Az év 47. hete és 324. napja.
Holnap Olivér napja lesz.

1807. Kinek van joga a só árát felemelni? A törvény szerint Őfelségének, aki beleegyezett, hogy a só árának felemeléséről a rendekkel az országgyűlésen történjék tárgyalás, és a só ára azon kívül ne emelkedhessék, kivéve a végsőleg sürgető szükség esetét.


1853. Az újonnan alakult Filharmonikusok Egyesülete ezen a napon tartotta első hangversenyét Pesten, a Nemzeti Múzeum dísztermében.


Lévay József/ 1825. nov.20. - 1918. júl.4. /

Mikes
"... Peregnek a fákról az őszi levelek,
Kit erre, kit arra kergetnek a szelek,
S más vidékre száll a
Csevegő madárka
Nagy Törökországból;
Hát én merre menjek, hát én merre szálljak,
Melyik szögletébe a széles világnak
Idegen hazámból?..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300