Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Athina - Maradj velem

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Hatékonyan segítik a bűnmegelőzést a térfigyelő kamerák a XIII. kerületben
- 2010. április 2. 7:05 - 715 megtekintés

A képviselő-testület 2010. március 18-i ülésén tudomásul vette a kerületi videokamerás térfelügyeleti rendszer üzemeltetésének tapasztalatairól szóló tájékoztatót, egyúttal elfogadta a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének a térfelügyeleti kamerák 2010. évi telepítési helyszíneire tett javaslatát.

A rendszer 50+25 darab kamerával történő bővítését a 2010. évi költségvetési keretből, lehetőség esetén pályázati pénzeszközből két ütemben tervezzük megvalósítani.

Az önkormányzat tulajdonában lévő videokamerás térfelügyeleti rendszer az elmúlt esztendőben jelentős műszaki fejlesztésen ment keresztül. Az év során 47 darab kamerával bővült a rendszer, amely így összesen 84 darab, többségében távvezérlésű videokamera képének fogadására, folyamatos figyelemmel kísérésére nyújt lehetőséget. A hálózat a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének javaslata alapján bővült. A kamera segítséget nyújt a bűnmegelőzésben és a bekövetkezett rendkívüli események – közlekedési balesetek, közterületen végrehajtott szabálysértések, illetve bűncselekmények – körülményeinek feltárásában, az ezekkel kapcsolatban indított eljárások sikerének biztosításában. 2009-ben az üzemeltetési költség közel 36 millió forint volt.

Az előterjesztés tartalmazza, hogy a kerület hasonló nagyságrendű bővítést tervez 2010-ben is. Nemzetközi tapasztalat, hogy a térfelügyeleti kamerarendszer korszerű és bevált formája a bűnmegelőzésnek. A kerületben is igénylik a lakók, hiszen a közbiztonság és a közérzet javítását szolgálják ezek az eszközök. Hatékony és takarékos megoldás is egyben.

Az elmúlt időszakban (szeptember és február között) összesen 1.218 intézkedés történt a térfelügyeleti rendszer üzemeltetése során. Közel 100 esetben a kapitányságot értesítették, több mint 500 alkalommal a kerületi közterület-felügyelet felé kezdeményeztek intézkedést, 511 esetben az üzemeltető cég járőrszolgálata intézkedett. A rendőrség nyomozati munkáját 17 esetben segítették a kapitányság ügyeletén kimentett felvételek. A kamerák fontos eszközévé váltak a kerületi közbiztonság javításának.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 - = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com