Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Szignál -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Hazakísérő telefon
- 2019. augusztus 15. 9:22 - 131 megtekintés

Fémes íz a szánkban, a gyomrunk vasmarokban, hangyák száguldoznak a végtagjainkban, minden neszre rezdülünk, fegyelmezetlenül cikáznak a gondolataink. Ilyesféle a félelem, amelyet nemcsak a háborút átélt generációk ismernek, hanem mi, valamennyien. Annyit hallunk, látunk, olvasunk az emberben lakó rosszról, oly sok az információnk az erőszakról, hogy a félelemjoggal röhög a markában: „Előbb-utóbb mindannyian bejöttök az […]

Fémes íz a szánkban, a gyomrunk vasmarokban, hangyák száguldoznak a végtagjainkban, minden neszre rezdülünk, fegyelmezetlenül cikáznak a gondolataink. Ilyesféle a félelem, amelyet nemcsak a háborút átélt generációk ismernek, hanem mi, valamennyien. Annyit hallunk, látunk, olvasunk az emberben lakó rosszról, oly sok az információnk az erőszakról, hogy a félelemjoggal röhög a markában: „Előbb-utóbb mindannyian bejöttök az én utcámba…” Bizony, a többségünk már fiatalon tisztában van azzal, hogy akadnak agresszív, beteg embertársaink, és néhány pohár tömény, netán a drog vagy a feneketlen szegénység meg az éhség az egészségeseket is állattá változtathatja. És tudjuk, nagy csábító az éjszaka, a kivilágítatlan, néptelen utca, a szűk sikátor, a mélycsendes park, ahol csak a bogarak neszeznek… Ezért járnak sokan önvédelmi tanfolyamra, ezért várjuk a gyerekeinket akár hajnalban is a szórakozóhelyek közelében, és ezért marad velünk örökre a „félelem utca” emléke. Egy negyvenes barátnőm a mozdíthatatlanná zsibbadt jobb lábára emlékszik, amikor erőltetett menetben próbálta magát hazafelé vonszolni egy budai hotel előtt, miközben egy férfi disznóságokat üvöltözött utána. Magam a fémes ízre emlékszem a számban, amikor egyetemistaként pánikban futottam a zuglói Fűrész utcában egy önmagát mutogató őrült elől, pedig nem szórakoztam, hanem tolmácsoltam késő estig, csakhogy nem volt pénzem taxira… Egy ötvenes ügyvédnő soha nem félt korábban, aztán egy este nyugodtan ballagott a parkolóban várakozó kocsijához egy alaposan elhúzódó megbeszélés után – kezében a slusszkulcsával -, ám mielőtt nyitotta volna, nagydarab férfi bújt elő egy bokor mögül, és fenyegetően indult felé. Azóta már a hazaindulása percében felhívja a férjét, aki vagy érte megy, vagy szóval tartja, amíg be nem lép a lakásukba. Mert a beszélgetés oldja a félelmet, és fityiszt mutat a sötétnek. De mit tegyünk, ha egyetlen szerettünket sem érjük el? Vegyük igénybe a „hazakísérő telefont”! Feltehetően kevesen tudják, hogy egy honfitársnőnk berlini minta alapján, már több mint másfél éve létrehozta ezt a végtelenül hasznos szolgáltatást: szóval tartja, „hazakíséri” azokat, akik szoronganak a sötétben. Csak fel kell hívnunk egy ingyenes számot, és a hazaérkezésünkig beszélgethetünk a szolgáltatás szülőanyjával vagy egy munkatársával. Ha elmondjuk, merre járunk, arra is van lehetőség, hogy azonnal segítséget kérjen számunkra.

Azt gondolják, ez sem csodaszer? Igaz. Csodaszerek nincsenek. De bizony erőt ad egy másik ember figyelme, hangja a veszélyesnek tűnő helyzetekben. Ha nem hiszik, próbálják ki! (Az ingyenes szám: 06 80 442 422 – hétköznapokon este tíztől hajnali négyig, vasárnap hajnali egyig működik.)

(megjelent: Nők Lapja, 2019.08.14.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 6 = tizenkettő

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 26. szerda, Géza napja van.
Az év 09. hete és 57. napja.
Holnap Edina napja lesz.

1364. Nagy Lajos a pápa által magasztaltatik. "Te valóban hálás fiú vagy, ki Istentől nyert hatalmadat majd az egyház ellenségei, majd a szakadárok és eretnekek, majd a hitetlenek és pogányok ellen fordítod. Te valóban a legkeresztényebb király vagy, ki mindig megváltód nevéért fáradozol."


1543. Erdély török fennhatóság alatt.


József Attila: Hexameterek

Roskad a kásás hó, cseperészget a bádogeresz már,
elfeketült kupacokban a jég elalél, tovatűnik,
buggyan a lé, a csatorna felé fordul, csereg, árad.
Illan a könnyű derű, belereszket az égi magasság
s boldog vágy veti ingét pírral a reggeli tájra.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304