Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Zamat - gasztronómiai magazin

Hallgatók száma: 28

Hogyan segít a LEGO Csoport a koronavírus által érintett családokon?

- 2020. május 5. 20:47 - 251 megtekintés

A vállalat kötelességének érzi, hogy a krízis kapcsán a gyermekeket játékon keresztüli tanulással és alapvető ellátással támogassa

Világszerte a diákok 90%-a nem járhat iskolába, és több millió család pénzügyi, munkahelyi vagy egészségügyi nehézségekkel küzd. A koronavírus-járvány globális szintű következményei korábban nem tapasztalt hatással vannak a gyermekek jólétére és oktatására.

A LEGO Csoportot több ezer nagyszerű jótékonysági, nonprofit és civil szervezet (NGOs) munkája inspirálta, akik azon dolgoznak, hogy a családok számára biztosítsák az alapvető szolgáltatásokat ezekben az embert próbáló időkben, legyen az az oktatáshoz való hozzáférés biztosítása, vagy közösségük legfiatalabb tagjainak támogatása azzal, hogy értékesnek és biztonságban érezhessék magukat.

Azonban a legtöbb esetben a szervezetek által nyújtott szolgáltatásokra példátlanul nagy szükség van.

Ezért a LEGO Csoport és a LEGO Alapítvány egyesített erővel 50 millió amerikai dollárral támogatja a koronavírus által érintett gyermekeket. Az összeg egy részét a helyi közösségeik már létező és új partnereinek ajánlják fel, hogy segítsék őket az érintett gyerekek alapvető ellátásának támogatásában, valamint lehetőséget biztosítsanak számukra a játékon keresztüli tanulásra, és ezáltal támogassák jólétüket és fejlesszék készségeiket.

Lássunk néhány példát, hogyan segítenek a gyermekeknek nap mint nap ezek a fantasztikus szervezetek.

Amigos – Magyarország

Az Amigos ritka, örömteli pillanatokat szerez a magyarországi kórházak fiatal pácienseinek. Az alapítványt egyetemista diákok működtetik, akik a látogatások során segítik a gyerekeket a nyelvtanulásban és a lecke elkészítésében, a közös készségfejlesztő játék mellett pedig egy kis figyelmességgel is meglepik őket. Mivel a jelenlegi korlátozások tiltják a kórházakba való belépést, a LEGO Csoport adománya segített az Amigos Online létrehozásában. Így az önkéntesek online tarthatják a kapcsolatot kis pártfogoltjaikkal, és együtt játszhatnak, tanulhatnak és nevethetnek még ezekben a nehéz időkben is. A projekt fontos része, hogy minél több helyen érvényesülhessen a támogatás, így a Mosoly Alapítvánnyal együttműködésben, szakképzett terapeutákkal szélesíti és erősíti a két szervezet az elért hatást.

No Kid Hungry – US

Azzal, hogy szinte minden iskola bezárt és a szülők is munkanélkülivé váltak, az Amerikai Egyesült Államokban több millió rászoruló gyermek marad az ingyenes étkeztetés nélkül, amely létfontosságú számukra. Néhányuknak az iskolai ebéd az egyetlen étkezés, amit naponta elfogyaszthatnak. A LEGO Alapítvány és a LEGO Csoport adományai lehetővé tették, hogy a gyermekéhezés ellen küzdő No Kid Hungry megoldást találjon a koronavírus által okozott élelmiszerellátási problémára. Ezáltal az iskolák, az élelmiszerbankok és a közösségek újra gondoskodhatnak a leginkább rászoruló gyerekek élelmezéséről.

Body & Soul – Egyesült Királyság

Ez a szervezet nap mint nap olyan segítségre szoruló családokat és gyermekeket támogat, akiket elhanyagoltak, vagy trauma, vagy bántalmazás ért. Az adománynak köszönhetően az egyesület továbbra is alapvető szolgáltatásokat biztosíthat a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyermekek számára a rendszeres telefonos kapcsolatfenntartással és ellátócsomaggal. Lelki támaszt nyújtanak számukra a félelem és kilátástalanság idején, amelynek köszönhetően a gyermekek szeretve, értékesnek és biztonságban érezhetik magukat. A Body & Soul a kollektívan átélt traumáról szerzett tudás alapján 2 új programmal bővült – ilyen a BRAVE, amely az angol egészégügyi szervezet, az NHS élvonalában dolgozó munkások és családjaik számára nyújt segítséget; a MindSet pedig a szorongás enyhítését elősegítő workshopokon való részvételre ösztönzi a fiatalokat.

Ai You Alapítvány – Kína

A COVID-19 pandémia és az azt követő korlátozások több millió háztartásra voltak komoly hatással Hupej tartományban. Rengetegen maradtak bevétel nélkül, amelynek következményeként képtelenek voltak fedezni az alapvető ellátás, a tandíj, valamint az egészségügyi kiadások költségeit. Az Ai Yu Alapítvány azonnal cselekedett, és olyan ellátórendszert állított fel, amellyel támogatni tudja a legkiszolgáltatottabb családok tagjait. A LEGO Alapítvány és LEGO Csoport adományai biztosítják a létfontosságú alapellátást a hupeji családok számára – köztük a gyermekek otthon tanulásának lehetőségét online.

(Forrás:a WELL PR Ügynökség )
 
A LEGO Csoportról
 
A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.
 
A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”. 
 
LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.
 
A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek.
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 1 = kilenc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika napja van.
Az év 31. hete és 216. napja.
Holnap Krisztina napja lesz.

1298. A pesti országgyűlés szegénységi bizonyítványa az itt alkotott törvénykönyv. A törvény előszava ismerteti az ország közállapotát: "Endre király koronázásakor oklevélbe foglaltattak ugyan, de meg nem tarttattak. Az egyházak, nemesek és más honfiak vagyonukból kifosztva, végnyomorúságra jutottak." A féktelenkedők ellen a kiátkozást és szükség esetén a külerő segítségül hívását rendelte. Ez szegénységi bizonyítvány volt.


1933. A felsőház elfogadja az 1933:XVIII. törvénycikket a földbirtokrendezés befejezéséről.


Lengyel József

Ember hova tartozol?

Ember hova tartozol?
Mutasd mit csináltál!

Nem tettél semmit? Nem baj.
S meglásd eligazítjuk, ha ellenségnek érzed magad.

Semmit se akarsz csinálni?
Annyi mint rossznak lenni.
A senkihez sem tartozókhoz tartozol?
Azt hiszed lehet?!!!

Veszedelmes dolog,
De az történik, amit akarsz:
Élhetsz, ha úgy akarsz,
Meghalsz, ha jobb a veszendőség.

Ez az individuum tisztelése!
Teszel, amint jobb neked!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com