Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
US fever show - listavezető dalok Amerikából

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Időkorlátos parkolás…

- 2020. október 13. 19:40 - 42 megtekintés

Egy óra parkolási időt engedélyeztek Miskolc belvárosában a mozgássérültek számára.

A Szemere Bertalan utcán a Mivíz Kft. Lakossági Ügyfélszolgálat és a Miskolci Hőszolgáltató Kft. épülete közelében található egy közlekedési tábla rokkantaknak, amely arról tájékoztat, hogy az érintettek csak egy órán keresztül vehetik igénybe a parkolót. A Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete (Mozgegylet) véleménye szerint ez túl rövid idő.

Rokkantságtól függ

– A rokkantság fogalma rendkívül tág. Némelyek közülük bármilyen segédeszköz nélkül, önállóan tudnak közlekedni, mások kerekesszékesek, és vannak, akik mindig valaki segítségére szorulnak – vázolta föl Juhász Imre, a Mozgegylet vezetőségi tagja. – Ennek megfelelően az egyetlen órás parkolás nem mindenki számára elegendő, még akkor sem, hogyha az ügyfélszolgálat a közelben található. Egy kerekesszékes számára például hosszú percekbe telik, amíg összerakja az ülőalkalmatosságot, és visszafelé ugyanezt a procedúrát kell végigcsinálnia.

A mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezők nagy része nem tagja mozgássérült-szervezetnek.

Minimum három óra

– Az ügyfélszolgálatokon, ügyintézés során általában sokat kell várakozni. Éppen ezért az lenne az ideális, hogyha mindig a legsúlyosabb esetet vennék alapul, azt, akinek a legtöbb időre van szüksége. Mindezt még a parkolóhelyek zsúfoltsága is nehezítheti, a rokkantak számára kijelölt helyeket is hamar elfoglalják. Csak a mi egyesületünk miskolci tagsága körülbelül ötszáz fő. Összességében tehát szerintem egyáltalán nem lenne szabad időkorlátot megszabni a rokkantak számára, de ha mégis ezt teszik, minimum 3 órás parkolást kellene engedélyezni  jelentette ki a vezetőségi tag.

Forogjon a parkoló

Az idő rövidségének okáról a polgármesteri hivatalt is megkérdezte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál.

A parkolási helyzet eltérő lehet Miskolcon belül. Más, ha például lakóhelyen parkol valaki, vagy ha ügyet intéz a belvárosban. Amennyiben az illetőnek a közelben található a munkahelye, akkor a parkolót hosszú időre elfoglalja. Itt a kihelyezett táblával az volt a cél, hogy a parkoló forogjon, és ne foglalja el senki egész napra. A fotón látható tábla egy ügyfélszolgálati iroda közelében készült. Az ügyintézéshez mozgáskorlátozott személy számára is elegendő egy óra. A parkolási időt a Miör ellenőrzi. Ezenkívül a szóban forgó utcában van másik mozgáskorlátozott-parkoló időkorlát nélkül” – nyilatkozta Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya.

(Forrás:a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 * egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka napja van.
Az év 43. hete és 299. napja.
Holnap Dömötör napja lesz.

1956. Megalakul a Nagy Imre-kormány. Tagjai: a minisztertanács elnöke-helyettesei: Apró Antal, Bognár József, Erdei Ferenc; államminiszter: Tildy Zoltán)


Csukás István: Dalocska

Csengő szól: gingalló,
röppenj már, pillangó!
Pillangó messze jár,
volt-nincs nyár, vége már.

Züm-züm-züm, zúg a szél,
táncol a falevél,
züm-züm-züm, ez a szél!
Egy reggel itt a tél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com