Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
orsi - Nem elég

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Így segíti az életben a siket és vak kutyáját a gazdája
- 2020. május 1. 8:46 - 60 megtekintés

Aiden Mann, a Tennessee állambeli Nashville állatorvosi asszisztense komoly feladatra vállalkozott: tavaly nyáron örökbefogadott egy miniatűr ausztrál juhászkutyát. A történet eddig talán szokványosnak tűnik, ám Plum (magyarul Szilva) egy veszélyes tenyésztési gyakorlat miatt süketnek és részben vaknak született.

A kezdetektől közösen tanulnak

Plum érkezése előtt a férfinak már volt egy kutyája otthon: Lola, a staffordshire bullterrier keverék. Tudta, hogy az örökbefogadott ebnek különleges szükségletei lesznek, a nőstény kölyök különös figyelmet és gondoskodást igényel. Az állatmentéssel is foglakozó Aiden Mann azonban saját bevallása szerintelső pillantásra „beleszeretett” Plumba.

Nem igazán tudtam, hogy mire vállalkozom, de abban biztos voltam, hogy szeretem ezt az édes kiskutyát és jó életet szeretnék biztosítani neki – mesélte az állatorvosi asszisztensként dolgozó Aiden Mann. – Eleinte elkövettünk néhány hibát, de közösen tanultunk és végül megtaláltuk, hogyan tudunk a legjobban kommunikálni egymással.

Ma már úgynevezett érintőjelekkel dolgoznak, ez pedig láthatón segít Plumnak megérteni és végrehajtani azokat a parancsokat, amiket a gazdája ad neki. Amikor Aiden azt szeretné, hogy a kutya üljön le, megérinti az álla alatt; ha a követésre utasítja, akkor lágyan megsimogatja az orrát és a testét abba az irányba, amerre el kell indulnia.

Felhívja a figyelmet és rossz tenyésztési gyakorlatra

Amióta Plum Aidennel él, számos aktív tevékenységet végez a család másik kutyájával, Lolával együtt. Eljárnak úszni egy közeli, félreeső patakhoz, de gyakran látogatják a kutyás parkokat is, ahol számos új barátot szereztek már. A trió láthatóan élvezi az együtt töltött pillanatokat és erről Aiden szívesen oszt meg képeket és videókat a közösségi oldalain. A férfi egy ilyen posztban azt is megmutatta, hogyan tudja különös finomsággal felébreszteni a kutyát, aki nem lát és nem is hall.

Plum ébresztgetése óriási kihívást jelentett, mert korábban nagyon könnyen megijedt – mesélte Aiden. – Ezerféle trükköt kipróbáltam, amire megtaláltam a tökéletes technikát: halkan odakúszok mellé és enyhén megfújom az orrát; még mindig megijed egy picit, de csak addig, amíg meg nem érez engem. Aztán már csak egy kis szeretetre vágyik.

A páros videóit azóta már több millióan követik a közösségi médiában. Aiden a posztjaiban felhívja a figyelmet az úgynevezett „merle-tenyésztés” veszélyeire: az így született kölyköknek ugyanis gyakran fehér szőrzete, pigmenthiányos állapottól szenvednek, és néha hallás- és látássérültek.

Az állatorvosi asszisztens szerint ez a tenyésztési gyakorlat okozhatta Plum fogyatékosságát is. Reméli, hogy a kutyája frissen szerzett hírneve rávilágít erre a fontos kérdésre, amelyet „halálos genetikai gyakorlatnak” nevez.

(Forrás: Origo)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat * = 30

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 10. péntek, Amália napja van.
Az év 28. hete és 192. napja.
Holnap Nóra, Lili napja lesz.

1290. IV. László halála. A király a körösszegi vár mellett, sátrában Árbócz, kit a kúnok községe megbízott, meggyilkoltatott, és a csanádi székesegyházban eltemettetett.


1946. A budapesti Győrffy István Kollégium évzáró ünnepélyén a köztársasági elnök és a kormány több tagjának jelenlétében a Kollégium vezetősége bejelenti a Népi Kollégiumokat Építő Mozgalom elindítását.


Rónay György: Nyári zenekar

"Eredben ellankad a vér, a nap
sziszegve csap le rád.
Ó, zengő sugarak! a sejtjeidben
meglapul a világ,
csattan a víz és sárgán bugyborognak
a nyári trombiták..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com