Ikarus buszokkal pótolnák a Nagykörúti vágányfelújítást

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

A BKV Zrt. 2009. augusztus 1-je és 19-e között felújítja a nagykörúti villamospályát, így ebben az időszakban a 4-6-os villamosok a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között járnak majd. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között pótlóbuszok közlekednek, változó útvonalon. A pótlóbusz IK280 típusának kijelölésekor figyelembe vette az utasok biztonságát, gyors eljutásuk biztosítását, illetve forgalombiztonsági és forgalomtechnikai adottságokat is.

A felújítás idején, a villamospótlás megfelelő színvonalon történő lebonyolítása érdekében Ikarus 280-as típusú csuklós autóbuszokat állít forgalomba a BKV ZRt. Ezek a járművek nem rendelkeznek ugyan légkondicionáló berendezéssel és nem alacsonypadlósak, azonban forgalombiztonsági és forgalomtechnikai okokból a legmegfelelőbbek a 4-es és a 6-os villamosok pótlására. 2006-ban a Combino villamosok forgalomba állításával együtt a Nagykörúton található megállóhelyek felújításra kerültek. A korábbinál szélesebb és magasabb peronok miatt csak a fent említett Ikarus buszokkal oldható meg a vágányon történő közlekedés és az utasok biztonsága. Utasaink gyors eljutása érdekében fontos, hogy a pótlóbuszok, ahol csak lehetséges, a villamosvágányokon járjanak, hiszen — ismerve a Nagykörút forgalmát, valamint a munkavégzések miatt várható torlódást — még nagyobb dugót okozna a vonalon, ha a közúti forgalomban közlekedtetné azokat a Társaság. A pótlásban összesen 58 db csuklós autóbusz vesz majd részt, melyek csúcsidőszakban 1-2 percenként, napközben és hétvégén 2-3 percenként fognak közlekedni. A vágány-felújítási munkálatokat követően a Margit-híd lezárásának idejére a nagykörúti villamosok ismét teljes hosszban, azaz a hídon is közlekednek majd – eltekintve azoktól a rövid időszakoktól, amikor az ideiglenes vágányok kialakítása zajlik. Ezzel biztosítjuk a kényelmes és gyors közlekedést a budapestiek számára a híd közúti forgalomtól történő lezárásának idejére. Hírforrás: BKV Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 + = tíz

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..