Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hooligans - Játszom

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Ikarus buszokkal pótolnák a Nagykörúti vágányfelújítást
- 2009. július 14. 16:17 - 2777 megtekintés

A BKV Zrt. 2009. augusztus 1-je és 19-e között felújítja a nagykörúti villamospályát, így ebben az időszakban a 4-6-os villamosok a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között járnak majd. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között pótlóbuszok közlekednek, változó útvonalon. A pótlóbusz IK280 típusának kijelölésekor figyelembe vette az utasok biztonságát, gyors eljutásuk biztosítását, illetve forgalombiztonsági és forgalomtechnikai adottságokat is.

A felújítás idején, a villamospótlás megfelelő színvonalon történő lebonyolítása érdekében Ikarus 280-as típusú csuklós autóbuszokat állít forgalomba a BKV ZRt. Ezek a járművek nem rendelkeznek ugyan légkondicionáló berendezéssel és nem alacsonypadlósak, azonban forgalombiztonsági és forgalomtechnikai okokból a legmegfelelőbbek a 4-es és a 6-os villamosok pótlására. 2006-ban a Combino villamosok forgalomba állításával együtt a Nagykörúton található megállóhelyek felújításra kerültek. A korábbinál szélesebb és magasabb peronok miatt csak a fent említett Ikarus buszokkal oldható meg a vágányon történő közlekedés és az utasok biztonsága. Utasaink gyors eljutása érdekében fontos, hogy a pótlóbuszok, ahol csak lehetséges, a villamosvágányokon járjanak, hiszen — ismerve a Nagykörút forgalmát, valamint a munkavégzések miatt várható torlódást — még nagyobb dugót okozna a vonalon, ha a közúti forgalomban közlekedtetné azokat a Társaság. A pótlásban összesen 58 db csuklós autóbusz vesz majd részt, melyek csúcsidőszakban 1-2 percenként, napközben és hétvégén 2-3 percenként fognak közlekedni. A vágány-felújítási munkálatokat követően a Margit-híd lezárásának idejére a nagykörúti villamosok ismét teljes hosszban, azaz a hídon is közlekednek majd – eltekintve azoktól a rövid időszakoktól, amikor az ideiglenes vágányok kialakítása zajlik. Ezzel biztosítjuk a kényelmes és gyors közlekedést a budapestiek számára a híd közúti forgalomtól történő lezárásának idejére. Hírforrás: BKV Zrt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három + = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com