“Informatika a látássérültekért” alapítvány: adományozási ünnepség

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány 2009. augusztus 25.-én 11 órakor adományozási ünnepséget rendezett a Vakok Általános Iskolájának Nádor termében.
Az adományozás keretében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és 20 tagegyesülete összesen bruttó 22 millió Forint értékben jutott jogtiszta operációs rendszerekhez, irodai program-csomagokhoz, képernyőolvasó és nagyító szoftverekhez.

Az ünnepségen az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány kuratóriumának elnöke az alábbi programokat adta át a szervezetek képviselőinek:

  • 53 db JAWS for Windows 10.0 Professional képernyőolvasó program illetve frissítés;
  • 24 db MAGic 11.0 Professional képernyőnagyító szoftver illetve frissítés;
  • 79 db Windows operációs rendszer;
  • 87 db Office irodai programcsomag.


A kezdeményezést a Microsoft és a Freedom Scientific cég támogatta.
A Microsoft adományok összértéke bruttó 10,8 millió Forint, a Freedom Scientific cég által adományozott szoftverek összértéke bruttó 5,6 millió Forint, az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány adományának értéke szintén bruttó 5,6 millió Forint volt.

Az adományokkal közel 60.000 látássérült ember esélyegyenlőségéért küzdő 21 érdekképviseleti szervezet juthatott munkáját segítő szoftverekhez.

Alapítványunkról – dióhéjban


Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány folyamatosan honosítja, adományozza és forgalmazza azokat a látássérültek számára kifejlesztett programokat és speciális informatikai eszközöket, amelyek segítik a vak és gyengénlátó emberek tanulását, munkába állását és megkönnyítik hétköznapjaikat.

Működésünk elmúlt több, mint 8 évében mintegy 900 szoftvert, 420 db számítógépet és 830 db digitális diktafont adományoztunk összesen közel 120 millió Ft értékben. Az idei, augusztus 25.-i adományozási ünnepség újabb bizonyítéka volt annak, hogy az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány – nevéhez híven – továbbra is azért dolgozik, hogy elősegítse a hazánkban élő látássérült emberek társadalmi integrációját.

Budapest, 2009. augusztus 25.
„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* hat = 6

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..