Ingyenes zöld hályog szűrést tartottak az MVGYOSZ székházában

Beküldve ide: Látássérültek | 0

A legfontosabb a probléma korai felismerése, amelyre a számítógépes látásvizsgálatnak köszönhetően igen kis elváltozások esetén is fény derülhet.

Így tehát a szűrés hatalmas fontossággal bír azon személyeknél is, akiknél nem diagnosztizálták a betegséget. De azoknál is, akiknél már igen, ugyanis felmérik, milyen az aktuális állapot.

Az MVGYOSZ vezetősége nagyon fontosnak tartja a prevenciót, így a Fény Alapítvánnyal közreműködve ingyenes zöld hályog szűrést szervezett a szövetség székházában március 8-án.

A szűrést modern készülékekkel végezték, melyekkel a vizsgálatok fájdalommentesek és gyorsak voltak. A szűrés egy szemnyomás mérésből és egy látás élesség vizsgálatból állt.

Dr. Farkas Judit szemorvos, mielőtt megnézte a résztvevők szemét, előtte elbeszélgetett Velük, hogyan élik életüket jelenlegi látásukkal, szükség esetén javaslatot tett változtatásra.

A zöld hályog szűrésen közel félszáz ember vett részt. A szűrést a L’occitane támogatta, mely világszerte kampányol a látásvesztés megelőzése érdekében. (MVGYOSZ. – Puskás Anett)