„Itt szeretnek bennünket!” – A Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült Táborban jártak a Maszol.ro portál munkatársai.

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

„Itt minden mulatság”, „Itt szeretnek bennünket”, „Jó itt lenni” – ezeket a válaszokat kapták a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült Tábor résztvevőitől. A június 30. és július 7. között mintegy 120 résztvevővel megtartott tábor élményét két nap erejéig a Maszol.ro portál munkatársai is megtapasztalhatták.

A Máltai Szeretetszolgálat immár 15. éve szervezi meg a Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült Tábort, amely egyaránt lehetőséget biztosít a szórakozásra, a találkozásra és a közösségépítésre is. A festői környezetben elterülő Benedekmező ad otthont a rendezvénynek, amely az egyetlen, teljesen akadálymentesített, természetközeli szabadidős létesítmény Erdélyben. A szervezők évről évre igyekeznek izgalmas programot kínálni a táborozóknak: rendszeresen szerveznek kézműves foglalkozásokat, sportnapot, lovaglást, szekerezést, partyt, de természetesen elengedhetetlen a tábortűz is. A táborban a mintegy 40 mozgássérült – enyhén vagy akár súlyosan sérült – fiatalt egy-egy barátja, ismerőse vagy éppen családtagja kísérte el, emellett önkéntesek is segítenek abban, hogy a tábor feledhetetlen legyen. Az is lesz, hiszen ritkán találkozhatunk azzal a „természetes kedvességgel”, ami a táborlakókat jellemzi. Megérkezésük után például rögtön megismerkedtek Zolikával, aki különleges képességének köszönhetően pontosan meg tudja mondani, hogy egy adott dátum a hét melyik napjára esik, így amikor Maszol.ro portál munkatársa a születési dátumát elárulta, rávágta a választ: szerda volt. A táborban gyakran hallani zenét is, Robi például kedvenc dalát adta elő nekik, amikor a hobbijáról érdeklődtek. Megbarátkoztak Peti kutyussal is, aki olykor tolószékben ülve gyűjti be a simogatásokat, a szakácsnők pedig még a raguleves titkát is elárulták. Gyerekek és felnőttek, fiatalok és idősebbek, magyarok és románok, határon innen vagy határon túlról érkezettek, egészségesek vagy sérültek alakítanak ki egy olyan barátságos, segítőkész és őszinte közösséget, amely maradandó élményeket, barátságokat nyújt, még ha csak két napra is csöppenünk bele. (Forrás: Maszol.ro)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + = öt

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..