Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Mr. Rick - Elvitt a Szél

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Jobbik: a fogyatékossággal élők tekintetében is radikális változásra van szükség
- 2010. március 29. 6:29 - 431 megtekintés

A “Nem Adom Fel Alapítvány” rendezésében, 2010 március 25.-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban került sor a “Felmegyek a Miniszterhez” programsorozat rendezvényére. A sajtónyilvános találkozón a fogyatékos személyeket képviselő tapasztalati szakértők (hallás-, látás-, mozgás-, értelmi sérült), és az egyes pártok vezetői között zajlott párbeszéd, ahol tapasztalati szakértők kérdései alapján a politikusok bemutathatták pártjuk elképzeléseit a fogyatékos emberek helyzetének javítására. A rendezvényen képviseltette magát a Civil Mozgalom (Nagy Mária), a Vállalkozók Szövetsége (Gosztonyi Veronika), a Jobbik (Vágó Sebestyén), a Fidesz (Szekeres Pál), az MSZP (Török Zsolt), LMP (Dósa Mariann) és az MDF (Nagy Tamás).

Az érintettek a legégetőbb problémák között egyebek mellett a szűkös munkalehetőségeket, az akadálymentesítés jelentős lemaradását, az állami támogatások radikális csökkentését és a lakóotthonokban uralkodó tarthatatlan körülményeket említették. A pártok képviselői egyöntetűen jelezték hogy hatalomra kerülésük esetén mindenképpen szeretnének javítani a kialakult helyzeten. Első helyen mindegyikük a munkahelyteremtés fontosságát emelte ki, de lényeges momentumként említették az államra nézve kötelező segítségnyújtást és a törvények szigorú betartatását munkaerőpiacon és az akadálymentesítés területén, valamint azt, hogy jelentős adó- és járulékkedvezményt adnának azoknak a cégeknek, amelyek fogyatékosokat foglalkoztatnak, illetve eltörölnék az adományok után fizetendő adót is.

Pordán Ákos, a Kézenfogva Alapítvány vezetője köszöntőjében elmondta: 600 ezres tömeget képviselnek, akik egyre inkább erősödő civil összefogással küzdenek a jogaikért és azért, hogy az érdekeik érvényesülhessenek. A fogyatékos emberek maguk akarják megfogalmazni elvárásaikat, kívánságaikat tette hozzá.

Vágó Sebestyén, a Jobbik Szociális Kabinetjének tagja és Országgyűlési képviselőjelöltje a barikad.hu kérdésére elmondta: Mint Magyarország minden területén, a fogyatékossággal élők tekintetében is radikális változásra van szükség. Az a szociálpolitikai rendszer, amelyet az elmúlt 20 évben tapasztaltunk vakvágányon futott és eredménytelen volt. Nekünk ténylegesen érték és emberközpontú szociálpolitikát és fogyatékos ügyet kell létrehoznunk, többek között azért, mert a fogyatékossággal élők azok, akik a saját hibájukon kívül jutottak nehéz társadalmi és anyagi helyzetbe.

Ez a rendezvény tanulságos volt, nagyon pozitívnak értékeltem, mert közvetlenül az érintettekkel vitathattuk meg ezeket a problémákat. Érdekes volt látni a más pártok képviselőinek a válaszait is. Kíváncsi leszek, hogy mondjuk két múlva egy ugyanilyen rendezvényen, ugyanezek a személyek milyen módon fognak válaszolni. Persze most is láthattuk, hogy bizonyos pártok képviselői eddigi tevékenységüknek mennyire ellentmondva álltak ki azok elé, akiken eddig “csattant az ostor”. Illetve számomra is egy nagy lecke lesz az, hogy az ország templomába jutva, az itt nyert tapasztalatokat hogyan tudom kamatoztatni és hogyan tudok én két év múlva ezeknek a fogyatékossággal élő embereknek a szemébe nézni.

Forrás: barikád.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 * három =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 14. csütörtök, Alíz napja van.
Az év 46. hete és 318. napja.
Holnap Albert, Lipót napja lesz.

1848. Császári kézirat Rajacsicshoz. Kossuth Lajos pártjával minden közlekedéstől tartózkodjék. Befolyását a kegyetlenkedés elkerülésére fordítsa. - A bécsi minisztérium biztosítá őt és társait a méltó jutalomról.


1945. Ünnepséget tartottak a MÁV budapesti Északi Főműhelyében az 500.-ik újjáépített mozdony átadása alkalmából.


Gazdag Erzsi / 1912. nov.14. - 1987. febr.9. /

Mesebolt

Volt egyszer egy mesebolt,
abban minden mese volt.
Fiókjában törpék ültek,
vizilányok hegedültek.

Öreganyók szőttek-fontak,
apró manók táncba fogtak.
Kaszás pók varrt az ablakban,
lidérc ugrált az udvarban.

A lámpában ecet égett.
Az egy lábú kettőt lépett.
Cégére egy tündér volt,
...ilyen volt a mesebolt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300