Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Fülpiszka - magyar zenei műsor

Hallgatók száma: 60

Jobbik: a fogyatékossággal élők tekintetében is radikális változásra van szükség

- 2010. március 29. 6:29 - 656 megtekintés

A “Nem Adom Fel Alapítvány” rendezésében, 2010 március 25.-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban került sor a “Felmegyek a Miniszterhez” programsorozat rendezvényére. A sajtónyilvános találkozón a fogyatékos személyeket képviselő tapasztalati szakértők (hallás-, látás-, mozgás-, értelmi sérült), és az egyes pártok vezetői között zajlott párbeszéd, ahol tapasztalati szakértők kérdései alapján a politikusok bemutathatták pártjuk elképzeléseit a fogyatékos emberek helyzetének javítására. A rendezvényen képviseltette magát a Civil Mozgalom (Nagy Mária), a Vállalkozók Szövetsége (Gosztonyi Veronika), a Jobbik (Vágó Sebestyén), a Fidesz (Szekeres Pál), az MSZP (Török Zsolt), LMP (Dósa Mariann) és az MDF (Nagy Tamás).

Az érintettek a legégetőbb problémák között egyebek mellett a szűkös munkalehetőségeket, az akadálymentesítés jelentős lemaradását, az állami támogatások radikális csökkentését és a lakóotthonokban uralkodó tarthatatlan körülményeket említették. A pártok képviselői egyöntetűen jelezték hogy hatalomra kerülésük esetén mindenképpen szeretnének javítani a kialakult helyzeten. Első helyen mindegyikük a munkahelyteremtés fontosságát emelte ki, de lényeges momentumként említették az államra nézve kötelező segítségnyújtást és a törvények szigorú betartatását munkaerőpiacon és az akadálymentesítés területén, valamint azt, hogy jelentős adó- és járulékkedvezményt adnának azoknak a cégeknek, amelyek fogyatékosokat foglalkoztatnak, illetve eltörölnék az adományok után fizetendő adót is.

Pordán Ákos, a Kézenfogva Alapítvány vezetője köszöntőjében elmondta: 600 ezres tömeget képviselnek, akik egyre inkább erősödő civil összefogással küzdenek a jogaikért és azért, hogy az érdekeik érvényesülhessenek. A fogyatékos emberek maguk akarják megfogalmazni elvárásaikat, kívánságaikat tette hozzá.

Vágó Sebestyén, a Jobbik Szociális Kabinetjének tagja és Országgyűlési képviselőjelöltje a barikad.hu kérdésére elmondta: Mint Magyarország minden területén, a fogyatékossággal élők tekintetében is radikális változásra van szükség. Az a szociálpolitikai rendszer, amelyet az elmúlt 20 évben tapasztaltunk vakvágányon futott és eredménytelen volt. Nekünk ténylegesen érték és emberközpontú szociálpolitikát és fogyatékos ügyet kell létrehoznunk, többek között azért, mert a fogyatékossággal élők azok, akik a saját hibájukon kívül jutottak nehéz társadalmi és anyagi helyzetbe.

Ez a rendezvény tanulságos volt, nagyon pozitívnak értékeltem, mert közvetlenül az érintettekkel vitathattuk meg ezeket a problémákat. Érdekes volt látni a más pártok képviselőinek a válaszait is. Kíváncsi leszek, hogy mondjuk két múlva egy ugyanilyen rendezvényen, ugyanezek a személyek milyen módon fognak válaszolni. Persze most is láthattuk, hogy bizonyos pártok képviselői eddigi tevékenységüknek mennyire ellentmondva álltak ki azok elé, akiken eddig “csattant az ostor”. Illetve számomra is egy nagy lecke lesz az, hogy az ország templomába jutva, az itt nyert tapasztalatokat hogyan tudom kamatoztatni és hogyan tudok én két év múlva ezeknek a fogyatékossággal élő embereknek a szemébe nézni.

Forrás: barikád.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 5 = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. január 27. szerda, Angelika napja van.
Az év 04. hete és 27. napja.
Holnap Károly és Karola, napja lesz.

1849. A honvédelmi bizottság gróf Vécsey Károly tábornokot a haza hálájára érdemesnek hirdette.


1944. A budapesti polgármester rendeletben szólítja fel a város lakosságát a törmelék és a fasiszta plakátok eltávolítására.

Kiss Benedek: Parazsas talpnyomokkal

"...Ne hagyd abba, te Nap, januári!
Zengjenek a fények harsonái -
avatott varázsló vagy: tenyered
a vénhedt cigányasszonynak, a Földnek
mutasson szerencsés, jó jeleket!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 307
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com