Jogtalanul használhatták a mozgássérült parkolóhelyeket

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak azok a sofőrök, akik mozgásában korlátozott személy nevére kiállított parkolási engedélyt használtak jogosulatlanul Debrecenben – közölte, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint 2019. január 11-én 9 óra 30 perkor egy 54 éves sofőr az általa vezetett személy-gépkocsival leparkolt a Debrecen, Múzeum utcán lévő fizetős várakozóhelyen, majd jogosulatlanul kihelyezte édesanyja nevére kiállított parkolási engedélyt. A rendőrök a hajdúsámsoni lakost előállították a Debreceni Rendőr-kapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A férfi elmondta, hogy nem volt nála készpénz és úgy gondolta, hogy csak a pár perces ügyintézés idejére használja a mozgásában korlátozott személy részére kiállított okmányt. A rendőrség közleményéből kiderül, egy másik sofőr még aznap, 9 óra 30 perkor az általa vezetett személy-gépkocsival leparkolt egy Debrecen belvárosi, fizetős várakozóhelyen, majd jogosulatlanul kihelyezte egy mozgásában korlátozott rokona nevére kiállított parkolási igazolványt. A rendőrök a férfit előállították a Debreceni Rendőr-kapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A 47 éves helyi lakos elmondta, hogy nem volt nála aprópénz, ezért használta az okmányt. Szintén aznap 11 óra 30 perc körül Debrecenben, a Kálvin téren parkolt le gépkocsijával egy 48 éves sofőr. A férfi a fizetős várakozóhelyen, nem vett jegyet, hanem az autó szélvédője mögé kihelyezett egy mozgásában korlátozott személy részére kiállított parkolási igazolványt, amelyre nem volt jogosultsága. A rendőrök tetten érték a férfit és előállították a rendőr-kapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A Debreceni Rendőrkapitányság mindhárom sofőrrel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, amelynek vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével gyanúsítható az a sofőr, aki hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál! (Forrás:HAON)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 9 = tizrnnégy

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..