Jókor volt jó helyen a segítség – szabadnapjukon mentettek életet

Beküldve ide: Egyéb | 0

Jókor volt jó helyen a segítség. Röviden így foglalható össze az az esemény, ami a szombati mosonmagyaróvári vadásznapon történt és ami a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően nem végződött tragédiával. Az esemény házigazdájának szíve állt le a színpadon, ám a mosonmagyaróvári mentőállomás munkatársainak és a Karolina Kórház orvosának köszönhetően sikeres volt az újraélesztés.

Jókor volt jó helyen a segítség – szabadnapjukon mentettek életet.jpg

A vadászat iránti érdeklődése vonzotta ki a hétvégi vadásznapra Molnár Gábort, a mosonmagyaróvári mentőállomás gépkocsivezetőjét, mint ahogy hasonló okból volt kint a rendezvényen két kollégája, Ács Ádám mentőápoló és Nagy László mentő gépkocsivezető is. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a rendezvényt nem árnyékolta be tragédia. A megnyitó előtt ugyanis az esemény házigazdája összeesett a színpadon és leállt a keringése. A segítség azonban pillanatok alatt érkezett, köszönhetően a három mentő szakember és a Karolina Kórház szintén a helyszínen tartózkodó orvosának köszönhetően. „Éppen a lövészetet néztem, amikor kiabálásra lettem, figyelmes, hogy valaki összeesett a színpadon. Azonnal odafutottam, hogy segítsek.” – idézte fel a drámai percek első pillanatait Molnár Gábor. „Rögtön láttam, hogy nagy a baj, hiszen már alig lélegzett a férfi. Mire felértem a színpadra, már egyáltalán nem volt légzése és keringése sem. Megállt a szíve. Azonnal megkezdtem a mellkas kompressziót.” – mondja Molnár Gábor. Hozzátette: eközben dr. Hidi Eszer, a Karolina Kórház intenzív osztályának vezetője – aki szintén a helyszínen volt – az autójából hozott egy lélegeztető ballont, valamint odaért a mosonmagyaróvári mentőállomás két, ugyancsak szabadnapos munkatársa, Ács Ádám és Nagy László is. A gyors beavatkozásnak köszönhetően rövid időn belül újra volt keringése a férfinek. A közben kiérkező mentők így már viszonylag stabil állapotban vehették át a beteget és szállították kórházba. Molnár Gábor kiemelte: a szerencsétlenségben rendkívül nagy szerencse. hogy szinte a szívmegállással egy időben megkezdődött az újraélesztés. A szívmegállás után ugyanis elég csupán néhány perc ahhoz, hogy visszafordíthatatlan károsodást szenvedjen a beteg. „Szerencsére most jókor, jó helyen volt a szakszerű segítség.” – összegezte a mentő szakember. Az eset okán dr. Horváth Ákos, a Szent Kristóf Mentőalapítvány elnöke azt tervezi, felajánlják, hogy a mentőállomás szakembereivel és az alapítvány tagjaival újraélesztési bemutatót és oktatást tartanak a következő vadásznapon.

Forrás:mosonvarmegye.net

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 7 = nyolc

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..