Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Republic - Szeretni valakit valamiért

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Július 1-től bliccelhetnek a fogyatékosok is?

- 2015. június 30. 14:50 - 2288 megtekintés

A Magyar Államkincstár tájékoztatta a fogyatékosügyi szervezeteket arról, hogy a Magyar Államkincstár Hatósági Igazolványai június 30-án lejárnak. E kártya segítségével igazolható az utazási kedvezmény (pl. látássérültek számára a helyi tömegközlekedés, vagy vasúti forgalomban a 90 %-os kedvezmény igénybe vétele), így ezen kártyák július 1-jétől nem használhatóak fel a kedvezményre jogosítóan, így aki nem kapja meg ez időig az új kártyáját, vagy fizethet teljes árú jegyet a nem akadálymentes vonalakon is.

A Magyar Államkincstár jelezte, hogy az új igazolványok elkészítésével késedelemben vannak. Az új igazolványokat elkészülésüket követően megkezdik kiküldeni. Ennek időpontjáról érdemben nem tudtak nyilatkozni. Dr. Nagy Sándor, a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy szervezetük kapott már olyan jelzést is tagjaiktól, mely szerint az utazási kedvezmény ellenőrzésére jogosult személy elveszi a lejárt igazolványokat. Ezzel kapcsolatban az az álláspontja a szervezetnek, hogy ők erre nem jogosultak, magyarul ellenőr csak “ellenőrizheti” a kártya érvényességét. Az érvénytelen kártyát vissza kell adnia; miközben megkell állapítani, hogy a lejárt hatósági igazolvánnyal kedvezményt már igénybe venni nem lehet, így az utazás során sem érvényesek a megállapított kedvezmények. Ennek alternatív megoldása a látássérültek esetében továbbra is az MVGYOSZ tagsági igazolványának felmutatása lehet, melyre ugyanúgy vonatkoznak a közlekedési kedvezmények. Amennyiben ezt nem kívánja elfogadni az ellenőrzésre jogosult személy (ellenőr, vagy kalauz), úgy tegyen feljelentést. A fogyatékossággal élő utast leszállítani a közlekedési eszközről nem szabad. A feljelentés kivizsgálásakor hatályos jogszabály bemutatásával tudják az érintettek alátámasztani, a tagsági igazolvány felhasználását a kedvezmény igénybevételéhez. Ehhez azonban az szükséges, hogy az igazolványt utazási kedvezményhez tényleg a vak személy használja fel. “Rendkívül hátrányos lenne ránk nézve, ha kiderülne, hogy az utazási kedvezményt látó ember veszi igénybe egy helytelenül kiállított tagsági igazolvánnyal” – hangsúlyozza az elnök.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat + = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 271. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com