Kampány a környezet megóvásáért

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. megkezdi a „Komplex népszerűsítő kampány a magyar Környezetbarát Termék és az Európai Unió ökocímke rendszerek ismertségének és elismertségének növelése érdekében” indított KEOP 6.1./B – 2008 – 0025 számú projektjét.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A komplex népszerűsítési kampány célja: A független környezeti minősítési rendszerek, kiemelten az EU öko-címke és a magyar nemzeti „Környezetbarát Termék” védjegy ismertségének és elismerésének növelése a lakosság és a vállalti, intézményi döntéshozók körében.

A kampány részei:
* 6 régióban, helyi televíziós, rádiós spotok, és a helyi lapokban elhelyezett rövid cikkek alkalmazásával.
A regionális médiumokat úgy választottuk ki, hogy a rádiók, televíziók, helyi lapok átfedő területek lakosságához jussanak el, így erősítsék az egyes kampányelemek egymás hatását.
* előzetes és lezáró felmérés,
* a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. honlapjának felújítása, aktualizálása, frissítése
* tájékoztató kiadvány készítése és eljuttatása a az önkormányzatokhoz, intézményi döntéshozókhoz, potenciális pályázókhoz.

A kampány során széles rétegekkel kívánjuk megismertetni a környezeti címkézés fogalmát, céljait, követelményeit, és a környezeti kihatásait. Kiemelt hangsúlyt kap a kampányban a fogyasztók, gyártók és forgalmazók aktív részvétele a környezet megóvásában. Mozgósítani kívánjuk a társadalomban felhalmozódott jobbító szándékot, amely jelenleg hiteles információk hiányában megtévesztő hirdetésekre, tévhitekre támaszkodó választásokhoz vezet. Bemutatjuk a „zöld közbeszerzés” és a „környezeti címkék” kapcsolatát, a minősített termékek szerepét a közbeszerzéseknél.

A kampány részelemeit az Európai Unió által 2009. októberére meghirdetett „Virág Hónap” idejére koncentráljuk. Az időzítés célja, hogy a többi tagország népszerűsítési tevékenysége növelje kampányunk hatékonyságát.

A független minősítő rendszerek ismertségének javításával elérhető, hogy növekszik a környezettudatos vásárlók aránya, növekszik a vásárlók igénye a termékek környezeti tulajdonságainak hiteles ismertetésére, és csökken a megtévesztő hirdetések és tévhitek hatása.

A kampány eredményeinek hosszú távú fenntartása érdekében a kampány honlapját 5 éven át frissítjük, az aktualitásokat ismertetjük, és párbeszédet folytatunk a kampány szereplőivel.

Bővebb tájékoztatás:
Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.
1027 Budapest, Lipthay u. 5.
Telefonszám: +36-1-336-1156
E-mail cím:
kornyezetbarat-termek@t-online.hu

Honlap:

http://www.kornyezetbarat-termek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- 6 = kettő

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..