Kerekesszékes kosárlabda gála a Sportmax 2-ben

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

2008 december 15-én rendezték meg az EnterNet-NTE Hegyvidék – Univer Kecskemét bajnoki férfi kosárlabda mérkőzést, melynek szünetében tartoták a Médiaválogatott – EnterNet Kosaras Legendák kerekesszékes bemutató mérkőzést.

A nem mindennapi bemutatóra keményen készülnek a csapatok, a Médiaválogatott, az Újságíró válogatott, a Hegyvidék Önkormányzat, valamint az EnterNet csapata még egy minitornát is szervezett, ahol gyakoroltak a nagy összecsapásra. A résztvevő csapatok egy-egy kerekesszékes profi kosarassal bővültek, hiszen a torna üzenete az is volt egyben, hogy meglássuk és értékeljük a fogyatékkal sportoló fiatalok teljesítményét ebben a nem könnyű sportágban. “Azért döntöttünk úgy, hogy az EnterNet-NTE Hegyvidék – Univer Kecskemét bajnoki kosárlabda mérkőzés szünetében kerekesszékes kosárlabda gálát tartunk, mert szeretnénk népszerűsíteni ezt a sportágat. Ugyanis különböző fogyatékossággal élők és egészségesek is űzhetik ezt a sportot, tehát integrált sportnak is tekinthető, ráadásul a játék rendkívül élvezhető, izgalmas és látványos. Míg a világ számos országában szervezett versenyrendszer keretei között működik a kerekesszékes kosárlabda, addig Magyarországon sajnos – támogatottság híján – csak hobbiból játszanak az egyébként roppant tehetséges kerekesszékesek. Nem titkolt vágyunk, hogy ezt a játékot a Hegyvidék Önkormányzattal felkaroljuk, és meghonosítsuk” – mondja Lajtai Péter, az EnterNet-NTE Hegyvidék kosárcsapat vezető edzője, a kerekesszékes kosárlabda gála szervezője. Az EnterNet-NTE Hegyvidék – Univer Kecskemét NB I-es bajnoki férfi kosárlabda mérkőzés és a Médiaválogatott – EnterNet Kosaras Legendák kerekesszékes bemutató meccs. Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- három = 1

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..