Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Splash - Tedd Fel A Kezed

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Kerekesszékkel a Dunán
- 2020. április 22. 15:10 - 59 megtekintés

FARKAS ATTILA PÉLDÁJA – MINDEN HELYZETBŐL FEL LEHET ÁLLNI, AKÁR A DOBOGÓRA IS Amikor az ember kijelöl magának egy utat és elindul rajta, nem tudhatja pontosan, hová fog megérkezni. Mert bizony a legritkábban alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt előre elterveztük. Sőt, gyakorta teljesen másképp történik minden. Ezt hívjuk úgy: az Élet. Farkas Attila 11 […]

FARKAS ATTILA PÉLDÁJA – MINDEN HELYZETBŐL FEL LEHET ÁLLNI, AKÁR A DOBOGÓRA IS
Amikor az ember kijelöl magának egy utat és elindul rajta, nem tudhatja pontosan, hová fog megérkezni. Mert bizony a legritkábban alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt előre elterveztük. Sőt, gyakorta teljesen másképp történik minden. Ezt hívjuk úgy: az Élet.

Farkas Attila 11 évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet, azóta magyar válogatott teniszező lett, most pedig éppen evezésben bizonyítja, hogy számára az olimpia sem elérhetetlen álom. Talán jelenFarkas attila kerekesszékkel a dunánleg is éppen otthon edz, kőkeményen.

Farkas Attila 1976-ban született Lentiben. Első szerelme a foci volt, amely fiatalon egészen az NB II-ig kísérte. Sopronban végezte el a faipari egyetemet, majd a sporttal szakított egy időre. Ez a szakítás sajnos hosszúra sikeredett, hiszen egy ártatlan Balaton-parti kerékpározás közben rázuhant egy fa és deréktól lefelé lebénult. Nem csupán újrakezdte, de már a második sportágban nyújt kimagaslót.
ÁLOM A MAGYAR NEMZETI MEZRŐL

– A balesetet követően egy dolgot roppant nehéz volt elfogadnom: hogy focizni sajnos nem fogok tudni többé. A rehabilitáció során azonban belekerültem egy új, kerekesszékes közegbe, ahol megismerkedtem a tenisszel. Ebben egészen a magyar válogatottságig vittem. Gyerekként hányszor álmodoztam arról, hogy labdarúgóként magamra húzhatom a nemzeti mezt… Nos, ha fociban nem is jött össze, teniszben csak sikerült.

VANNAK MÉG „NORMÁLIS” SPORTOK
– Ha valamit megtanultam eddigi életem során, az az, hogy ritkák a véletlenek. Két évvel ezelőtt, az egyik teniszedzésem végén odajött hozzám Papp Oszkár, a GYAC evezős szakosztályvezetője. Ugyan ismertük egymást, de ott, akkor kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem egy olyan „normális” sportágat elkezdeni a tenisz helyett, amelyben akár olimpiai bajnok is lehetnék. Furcsállottam, hogy ezt a kérdést éppen akkor tette föl, amikor ő maga is teniszezéshez készülődött. Másnap már egy hajóban ültem.

Attila már két éve evez, de a kényszerhelyzet miatt a heti 8 edzést jelenleg otthon végzi egy evezőpadon. Ebben edzője és jóbarátja, Alföldi Zoltán segíti.
– Verseny ugyan most nincsen, de a februári ob-n új egyéni csúccsal rukkoltam elő. Két héttel ezelőtt pedig az otthoni edzésmunkának köszönhetően újabb egyéni csúcsot húztam, 9:12 perces idővel. Ez rendkívül biztató a jövőre nézve – újságolta Attila.
A vizes edzések egyelőre elmaradnak, de reméli, hogy hamarosan oda is visszatérhet. A vízre szállás persze nem egyszerű feladat, ebben edzője és a többi evezős sporttársa minden alkalommal szívesen segítik az erre a célra kialakított „para-stégen”.

A DUNA SE MINDIG SZÉP
– Vízen lenni rendkívül jó dolog, főleg itt, Győrben – magyarázza csillogó szemmel. – A Dunának ez az ága egy csodálatos szakasz, bár egy izzasztó edzés alatt nem feltétlenül ez jut róla eszembe. Amikor időnk engedi, edzőmmel, aki motorcsónakkal követ engem, levezetésként följebb is barangolunk, hogy megcsodáljuk a folyó élővilágát.

Attila szorgalma, életereje sokunknak lehet nagyszerű példa. Mint avatott újrakezdőt, nem csupán fizikai, de lelki tartalékairól is megkérdeztük.
– Közhelyesnek tűnhet, mégis az időt tartom a legjobb gyógyírnek. Persze nem annak múlását, hanem hasznos eltöltését szeretteink, barátaink, segítő kezet nyújtó embertársaink körében. Ezek nagyszerű impulzusok. Aztán ha ezenfelül még ráérünk, jöhet egy kis sport!

(megjelent: Kisalföld, 2020. 04. 22.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 8 = hetven kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 8. szerda, Ellák napja van.
Az év 28. hete és 190. napja.
Holnap Lukrécia napja lesz.

1683. A tatár előhad Bécs felé Ausztriába tört. Kara Musztafa nagyvezér, miután Fogarason, Szebenen, Fejérváron, Enyeden és Somlyón át rabolva és égetve betört tatár khánt magához vonta és Veszprémet, Tatát, Szentmártont és Pápát elfoglalta, július 8-án a tatár előhadat Ausztriába indítá.


1815. A feloszlott budai színtársulat tagjaiból új társulat alakul Miskolcon.


Szabó Lőrinc: Nyár

Nézd csak, bolondul, karikázva
hogy összecsap az a két sárga
lepke! hogy kezd tündéri táncba!

hogy gyúrja egymást, hogy forog!
Négy szárnyuk százfelé lobog,
pedig egyhelyben kavarog.

Csókolóznak? vagy marakodnak?
Most hirtelen egybefogóznak,
s nyílegyenest fölfurakodnak.

föl, föl, föl, ingó, lebegő
tornyot húzva, mely repdeső
útjuk nyomában égbe nő,

függőlegesen rakéta: már a
bükk magasában, már a nyárfa
csúcsánál járnak: már a drága

túlvilágban szikráznak a
kék őrületben, ahova
csak a szerelem mámora

vagy az se emel!...Ott repülnek!
Ott! Hol? Fény! Látod?...Tovatüntek...
Magukkal vitték a szemünket!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com