Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Dávid - Mammma Maria

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Kiállítása nyílt az orral festő Szabolcsnak

- 2013. január 22. 11:01 - 2025 megtekintés

A legjobb 50 művéből nyílt kiállítása az orral festő Sárközi Szabolcsnak Szegeden. Az üllési fiatalember kedvenc témája a természet: a család udvarán igazi kis állatkertet rendeztek be a fiúnak.

kép

legjobb festményéből nyílt kiállítása a 23 éves Sárközi Szabolcsnak a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület szegedi helyiségében (Fő fasor 9.). Először 2004-ben írt a Dél-Magyarország az üllési fiúról, aki születése óta gyermekbénulásban szenved. Nem tud járni, és a kezeit se tudja használni. 2000-ben kezdett el festeni: az orrával.

A családot az elmúlt két év sem kímélte: meghalt Szabolcs apukája és nagymamája. A szép nagy udvarral rendelkező házban Szabolcson kívül anyukája és testvére lakik. Az udvar hátsó szegletében állatkert „működik”: a festésen és a számítógépezésen kívül a fiú az állatokat szereti a legjobban – a kutyán és macskákon kívül papagáj, gerle, aranyfácán, nyulak és mosómedve teszi színesebbé az életét. A házban egy pinty fütyül, a terráriumokban óriáscsigák élnek.

– Decemberben egy zsombói pártól vadkacsapárt kaptunk – számolt be az új családtagokról Sárköziné Erika, miközben fia az időképet bújja: évek óta ő számol be az internetes portál szerkesztőinek az aktuális üllési időjárásról. Kedd délelőtt napos idő volt, és Szabolcs arca is ragyogott a derűtől: láthatóan büszke arra, hogy festményeiből kiállítás nyílt. Kérjük, hogy rajzoljon valamit, mondjuk neki, hogy nem kell befejeznie, hiszen anyukája elmondása szerint Szabolcs inkább reggel szeret dolgozni. – Félmunkát nem végzek – jelenti ki határozottan, majd világoskék, szürke és okkersárga festék kikeverését kéri anyjától. Alig negyedóra alatt kész az újabb mű: égbolt, hegyek, homok.

– Legalább 1000 alkotást készített 13 év alatt – mondta az anya. Szabolcs az üllési emberek adományaiból egy helyi alapítvány jóvoltából kapott 2 éve egy motoros széket, amellyel elsőként avatta fel az erdei iskolától a település szívébe vezető kerékpárutat. – A motor és az internet nyitotta ki a fiam előtt a világot. A motor segítségével egyedül megy bevásárolni a faluba: felírom, hogy mit hozzon, odaadom neki a pénzt, a boltosok pedig kiszolgálják őt az üzlet előtt – mesélte Sárköziné Erika.

Képvásárlásra buzdít a Mátrix

A Mátrix Közhasznú Alapítvány korábban ággyal támogatta Sárközi Szabolcsot és családját – most az orral festett képek megvásárlására kérnek minden tehetősebb embert. Az eladott képek árából új lapokat, festéket vesznek, ebből gyarapítanák kis házi állatkertjüket, és a befolyt összegből etetnék lakóit. A Mátrix segélyalap OTP-számlán fogadja a lakossági és céges adományokat a fiúnak, amelyet teljes egészében továbbadnak a családnak. Belföldi utalás esetén a számlaszám: 11735005-20553634, a közlemény rovatba kérik beírni: Sárközi Szabolcs. Nemzetközi utalás esetén a szám: HU56-1173-5005-2055-3634-0000-0000 (SWIFT Kód (BIC): OTPVHUHB). A közlemény rovatba itt is a Sárközi Szabolcsot kell beírni. Szabolcs tárlatát a Fő fasor 9. szám alatt február 10-éig lehet megtekinteni.

Forrás: delmagyar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


egy - 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 9:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 20:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 21:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 22:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende napja van.
Az év 39. hete és 269. napja.
Holnap Jusztina napja lesz.

1785. II. József rendelete a bírósági szervezet átalakításáról. (A Hétszemélyes Tábla 12, a Királyi Tábla 14 bírából áll; a bírákat a király nevezi ki, a régi ítélőmesteri rendszer megszűnik; szabályozza a munkaidőt és az elvégzendő feladatokat; a rendelet 1786. január 1-ével lép hatályba.)


1792. A Helytartótanács az 1791:26. törvénycikk rendelkezésével ellentétben úgy rendelkezik, hogy vegyesházasság esetén minden gyermek a katolikus hitet követi.


Lévay József: Szüretünk

Gondolatim mostan
Mulatozva járnak,
Csekély gazdasága
Körül édesapámnak:
Csak oda tér lelkem
Mikoron elfárad,
Ha másutt előtte
A búbaj megárad.
Ott nyugtot találhat..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com