Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Neoton - Don Quijote

Hallgatók száma: 7

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Kiemelt helyről élvezhetik a mozgássérültek az aug. 20-adikai tűzijátékot
- 2018. augusztus 16. 20:18 - 496 megtekintés

Az Olimpiai park lesz a fogyatékossággal élők és mozgáskorlátozottak találkozóhelye az augusztus 20-i tűzijáték idején a fővárosban. A szervezők a nagy tömeg és a lezárások miatt azt javasolják: mindenki időben induljon el az állami ünnep csúcspontját jelentő eseményre.

Tömeg a hidakon, a partokon, még a dunai hajókat is elfoglalták tavaly az augusztus 20-i tűzijátékra kíváncsi tömegek, mindenkinek jutott hely a szemlélődésre. A fogyatékossággal élők számára idén egy külön helyszínt kínálnak a szervezők. Övék lesz az Olimpia park és a park alatti rakpartszakaszok is. „Azok a honfitársaink, akik mozgáskorlátozottak, kerekesszékesek, ők is a helyszínen meg tudják nézni a tűzijátékot, amely augusztus 20-án, este 9 órakor kezdődik, hogyha jól tudom. Úgyhogy pont ezen a területen – nem véletlenül tartjuk itt ezt a mai sajtótájékoztatót –, tehát itt, Budapesten, az Olimpia parknál lévő rakparti rész meg lesz nyitva a fogyatékossággal élők számára” – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. A területet este fél 8, 8 óra magasságában érdemes megközelíteni, tette hozzá a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos. A Duna-part többi része sem lesz elzárva előlük, a miniszterelnöki biztos szerint azonban az Olimpia park biztonságos és jól megközelíthető helyszín a fogyatékossággal élő emberek számára. „Ez minden évben egyfajta aggodalmat szokott kiváltani, hogy hogyan tudják a mozgássérült emberek, kerekesszékkel közlekedő emberek biztonságosan megközelíteni a tűzijáték helyszínét. És ez egy nagyon jó helyszín itt az Olimpiai parkban most” – mondta Csiszár Attila, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége irodavezetője. A kormány 2017 márciusában írt alá megállapodást a legnagyobb, fogyatékossági ügyeket felkaroló civilszervezetekkel és szövetségekkel. Ebbe azt is belefoglalták, hogy a fogyatékossággal élők méltó módon tudjanak részt venni az állami ünnepeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* kilenc = 72

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek napja.
Az év 46. hete és 317. napja.
Holnap Alíz napja lesz.

1635. A magyar tudományos egyetemet, mely alapíttatását Pázmány Péter érseknek köszöné, a rektor, Dobronoky György, Nagyszombaton megnyitotta.


1725. III. Károly megerősítette a hajdúvárosok kiváltságát.


Határ Győző / 1914. nov.13. - /

Csandalák

"...bélünkben sehol irigység viperája
síkon szénaboglya hegyen barlangi bolt-
hej világ vetett ágy! nem élünk hiába
ha meg hiába éltünk - ez volt ennyi volt"

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300