Kiemelt helyről élvezhetik a mozgássérültek az aug. 20-adikai tűzijátékot

Beküldve ide: Egyéb | 0

Az Olimpiai park lesz a fogyatékossággal élők és mozgáskorlátozottak találkozóhelye az augusztus 20-i tűzijáték idején a fővárosban. A szervezők a nagy tömeg és a lezárások miatt azt javasolják: mindenki időben induljon el az állami ünnep csúcspontját jelentő eseményre.

Tömeg a hidakon, a partokon, még a dunai hajókat is elfoglalták tavaly az augusztus 20-i tűzijátékra kíváncsi tömegek, mindenkinek jutott hely a szemlélődésre. A fogyatékossággal élők számára idén egy külön helyszínt kínálnak a szervezők. Övék lesz az Olimpia park és a park alatti rakpartszakaszok is. „Azok a honfitársaink, akik mozgáskorlátozottak, kerekesszékesek, ők is a helyszínen meg tudják nézni a tűzijátékot, amely augusztus 20-án, este 9 órakor kezdődik, hogyha jól tudom. Úgyhogy pont ezen a területen – nem véletlenül tartjuk itt ezt a mai sajtótájékoztatót –, tehát itt, Budapesten, az Olimpia parknál lévő rakparti rész meg lesz nyitva a fogyatékossággal élők számára” – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. A területet este fél 8, 8 óra magasságában érdemes megközelíteni, tette hozzá a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos. A Duna-part többi része sem lesz elzárva előlük, a miniszterelnöki biztos szerint azonban az Olimpia park biztonságos és jól megközelíthető helyszín a fogyatékossággal élő emberek számára. „Ez minden évben egyfajta aggodalmat szokott kiváltani, hogy hogyan tudják a mozgássérült emberek, kerekesszékkel közlekedő emberek biztonságosan megközelíteni a tűzijáték helyszínét. És ez egy nagyon jó helyszín itt az Olimpiai parkban most” – mondta Csiszár Attila, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége irodavezetője. A kormány 2017 márciusában írt alá megállapodást a legnagyobb, fogyatékossági ügyeket felkaroló civilszervezetekkel és szövetségekkel. Ebbe azt is belefoglalták, hogy a fogyatékossággal élők méltó módon tudjanak részt venni az állami ünnepeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- 5 = kettő

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..