Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Aqua - Turn back time

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Kis lépések, nagy hatás: cél a közösségi befogadás
- 2019. október 31. 21:22 - 142 megtekintés

A Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában zajló kiváltás, azaz a támogatott lakhatásba (TL) költözés legnagyobb kihívása a nagyintézményben dolgozó szakemberek és az ellátottak számára annak megvalósítása, hogy a fogyatékos emberek valódi közösségi befogadás által, az adott település teljes jogú lakosaként élhessék mindennapjaikat.

Ezt a célt szem előtt tartva 2019-ben számtalan rendezvényen vettek részt a kiköltözés előtt álló lakók.

Elengedhetetlen – még egy olyan a fogyatékkal élőkre nyitott község esetén is, mint Kéthely -, hogy a jövőben, az ottani TL-ekben élők jelen legyenek a település mindennapjaiban. Fontos, hogy a befogadó közösség lakói és leendő szomszédaik megismerhessék őket, amire a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában rendkívül nagy figyelmet fordítottak az idei évben. Elmondható, hogy nem volt olyan települési rendezvény, amelyen a lakók ne vettek volna részt, akár fellépőként, akár vendégként. Ilyen esemény volt többek között a szüreti felvonulás, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület új autójának átadása, a falunap, a Hősök napja, a Trianon alkalmából tartott megemlékezés. Kisebb intenzitással, de ugyanezt tették Somogyvár és Öreglak – a másik két kiváltási helyszín – vonatkozásában is, hiszen az intézményben élők mindkét településen felléptek, ismerkedtek leendő lakhelyükkel és az ott élő emberekkel.

Ahogy arról beszámoltunk, ez év májusában a település művelődési házában „Közelebb az otthonhoz” címmel kiállítást is szerveztek, immár nem az intézményben, hanem a településen élők számára. A lakók és a felkészítő szakemberek saját, a támogatott lakhatásra való felkészülés során szerzett, kiváltással kapcsolatos élményeiket, érzéseiket osztották meg az érdeklődőkkel. Erre az alkalomra születtek versek, készültek rajzok, festmények, fotómontázsok, kollázsok, kerámiaalkotások, makettek, emlékkönyvek és hímzések is. Munkáik bemutatásával nagy sikert arattak a befogadó lakosság körében, akik elismeréssel szóltak a kiköltözés előtt álló lakók kreativitásáról, ügyességéről.

Forrás: Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona

A korábban kialakított együttműködések továbbépítését, erősítését – a települések civil szervezeteivel (Nyitott klub, Szülői munkaközösség, Cigány Kisebbségi Önkormányzat) települési önkormányzatokkal, alapszolgáltatásokkal – támogatta a Torkos napi főzőverseny, amely az intézmény kertjében került megrendezésre, ahol a bográcsokban készülő jóféle fogások babgulyás, székelykáposzta, paprikás krumpli elkészítése közben alkalom adódott a kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre is.

Forrás: Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona

A Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona lakói idén másodszor kapcsolódtak be aktívan az immár 26. alkalommal megrendezett Kéthelyi Szüreti Felvonulásba. A kiváltásban érintett lakók egy része felkészítőikkel együtt, népviseletbe öltözve 2 szépen feldíszített pótkocsis traktoron és 2 fogaton vehetett részt az ünnepi felvonuláson, a tavalyinál lényegesen nagyobb számban. A többi lakó az intézmény udvarán, a lakóotthonoknál, illetve a megállóhelyeken várta a huszárok, a bíró és a bíróné, valamint a kisbíró által felvezetett, harmincnál is több járműből álló sokadalmat. A település apraja-nagyja, néptáncosok, asszonykórus, óvónők, baráti társaságok, egész családok nagyszülőtől unokáig, és természetesen a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában lakók közül mindenki EGYÜTT vette ki a részét a remek hangulatból. Este pedig 10 ellátottjuk először kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a hajnalig tartó Szüreti Bálon.

Mindezek a programok kis lépésekkel ugyan, de egyértelműen afelé mutatnak, hogy Kéthelyen, Somogyváron és Öreglakon a közösségi befogadás egyre erősödik, ezzel lehetőséget biztosítva a majdan támogatott lakhatásban élő fogyatékos emberek aktív társadalmi életének kialakítására. (fszk.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora
 • 10:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenrol valódi képet festeni. Az adások szerepőoi olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora
 • 22:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenrol valódi képet festeni. Az adások szerepőoi olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 25. hétfő, Orbán napja van.
Az év 22. hete és 146. napja.
Holnap Fülöp, Evelin napja lesz.

1108. Könyves Kálmán a municipális szabadság alkotója. A király ezen a napon kiváltságlevelet ad át Tau városának.


1957. A kormány jegyzéke az Amerikai Egyesült Államok kormányához, melyben kéri budapesti követsége létszámának csökkentését.


Petőfi Sándor: Orbán

Komor, mogorva férfiú
Volt Orbán,
Bár oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
De hisz mogorva ép azért
Volt Orbán,
Mert oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
Oka egyébiránt maga
Volt Orbán,
Hogy oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
Temérdek borfélét ivott
Meg Orbán,
Vidám hajnal azért pirult
Az orrán.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com