Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekből

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Kis lépések, nagy hatás: cél a közösségi befogadás
- 2019. október 31. 21:22 - 11 megtekintés

A Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában zajló kiváltás, azaz a támogatott lakhatásba (TL) költözés legnagyobb kihívása a nagyintézményben dolgozó szakemberek és az ellátottak számára annak megvalósítása, hogy a fogyatékos emberek valódi közösségi befogadás által, az adott település teljes jogú lakosaként élhessék mindennapjaikat.

Ezt a célt szem előtt tartva 2019-ben számtalan rendezvényen vettek részt a kiköltözés előtt álló lakók.

Elengedhetetlen – még egy olyan a fogyatékkal élőkre nyitott község esetén is, mint Kéthely -, hogy a jövőben, az ottani TL-ekben élők jelen legyenek a település mindennapjaiban. Fontos, hogy a befogadó közösség lakói és leendő szomszédaik megismerhessék őket, amire a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában rendkívül nagy figyelmet fordítottak az idei évben. Elmondható, hogy nem volt olyan települési rendezvény, amelyen a lakók ne vettek volna részt, akár fellépőként, akár vendégként. Ilyen esemény volt többek között a szüreti felvonulás, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület új autójának átadása, a falunap, a Hősök napja, a Trianon alkalmából tartott megemlékezés. Kisebb intenzitással, de ugyanezt tették Somogyvár és Öreglak – a másik két kiváltási helyszín – vonatkozásában is, hiszen az intézményben élők mindkét településen felléptek, ismerkedtek leendő lakhelyükkel és az ott élő emberekkel.

Ahogy arról beszámoltunk, ez év májusában a település művelődési házában „Közelebb az otthonhoz” címmel kiállítást is szerveztek, immár nem az intézményben, hanem a településen élők számára. A lakók és a felkészítő szakemberek saját, a támogatott lakhatásra való felkészülés során szerzett, kiváltással kapcsolatos élményeiket, érzéseiket osztották meg az érdeklődőkkel. Erre az alkalomra születtek versek, készültek rajzok, festmények, fotómontázsok, kollázsok, kerámiaalkotások, makettek, emlékkönyvek és hímzések is. Munkáik bemutatásával nagy sikert arattak a befogadó lakosság körében, akik elismeréssel szóltak a kiköltözés előtt álló lakók kreativitásáról, ügyességéről.

Forrás: Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona

A korábban kialakított együttműködések továbbépítését, erősítését – a települések civil szervezeteivel (Nyitott klub, Szülői munkaközösség, Cigány Kisebbségi Önkormányzat) települési önkormányzatokkal, alapszolgáltatásokkal – támogatta a Torkos napi főzőverseny, amely az intézmény kertjében került megrendezésre, ahol a bográcsokban készülő jóféle fogások babgulyás, székelykáposzta, paprikás krumpli elkészítése közben alkalom adódott a kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre is.

Forrás: Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona

A Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona lakói idén másodszor kapcsolódtak be aktívan az immár 26. alkalommal megrendezett Kéthelyi Szüreti Felvonulásba. A kiváltásban érintett lakók egy része felkészítőikkel együtt, népviseletbe öltözve 2 szépen feldíszített pótkocsis traktoron és 2 fogaton vehetett részt az ünnepi felvonuláson, a tavalyinál lényegesen nagyobb számban. A többi lakó az intézmény udvarán, a lakóotthonoknál, illetve a megállóhelyeken várta a huszárok, a bíró és a bíróné, valamint a kisbíró által felvezetett, harmincnál is több járműből álló sokadalmat. A település apraja-nagyja, néptáncosok, asszonykórus, óvónők, baráti társaságok, egész családok nagyszülőtől unokáig, és természetesen a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonában lakók közül mindenki EGYÜTT vette ki a részét a remek hangulatból. Este pedig 10 ellátottjuk először kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a hajnalig tartó Szüreti Bálon.

Mindezek a programok kis lépésekkel ugyan, de egyértelműen afelé mutatnak, hogy Kéthelyen, Somogyváron és Öreglakon a közösségi befogadás egyre erősödik, ezzel lehetőséget biztosítva a majdan támogatott lakhatásban élő fogyatékos emberek aktív társadalmi életének kialakítására. (fszk.)

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek napja.
Az év 46. hete és 317. napja.
Holnap Alíz napja lesz.

1635. A magyar tudományos egyetemet, mely alapíttatását Pázmány Péter érseknek köszöné, a rektor, Dobronoky György, Nagyszombaton megnyitotta.


1725. III. Károly megerősítette a hajdúvárosok kiváltságát.


Határ Győző / 1914. nov.13. - /

Csandalák

"...bélünkben sehol irigység viperája
síkon szénaboglya hegyen barlangi bolt-
hej világ vetett ágy! nem élünk hiába
ha meg hiába éltünk - ez volt ennyi volt"

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300