Kitüntette az amerikai nagykövet az Ability Park szervezetet

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

Aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki az Ability Park nevű, fogyatékkal élőkkel foglalkozó civil szervezetet Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete csütörtökön a Sziget fesztiválon -közölte a külképviselet.

A közlemény szerint az Ability Park sátrában tett látogatásán a nagykövet elismeréssel szólt a szervezet erőfeszítéseiről, amelyekkel a fogyatékkal élő emberek jogaira hívják fel a figyelmet, köztük a Sziget fesztiválon szervezett kapcsolatépítésről.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis a helyszínen maga is kipróbált néhányat az interaktív tevékenységek közül, amelyek révén az emberek jobban megérthetik, milyen kihívásokkal néznek szembe a fogyatékkal élők – emelték ki.

A tájékoztatóban kitértek arra: az Ability Parknak az a “küldetése”, hogy megváltoztassa az emberek gondolkodásmódját a fogyatékkal élőkkel, a kisebbségekkel vagy akár az idősekkel kapcsolatban.

A budapesti amerikai nagykövetség az idén indította el az aktív állampolgárokat elismerő kezdeményezését, amelynek keretében olyan magyar embereket és szervezeteket tüntetnek ki, akik vagy amelyek közösségük jobbá tételéért dolgoznak. Január óta egyebek mellett oklevéllel tüntették ki a Háttér Társaság a Melegekért civil szervezetet és Az Élet Menete Alapítványt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


nyolc * = 40

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..