Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Műsorajánlat -

Hallgatók száma: 9

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Komisszárokat küldenek a rokkantakra
- 2012. június 25. 7:18 - 1782 megtekintés

Szinte semmi nem állja útját, hogy közel 400 ezer megváltozott munkaképességű rokkant személyt vádoljon a kormány, őket téve felelőssé, csalónak nevezve egy korábban elhibázott gyakorlat miatt.

Ugyanis a rendszer, ami lehetővé tette, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár előtt, 300 ezer korhatár alatti, azaz 57 év alatti rokkantnyugdíjas, 20 ezer rehabilitációs járulékos, és 80 ezer átmeneti és szociális járadékos lehessen az országban, nem hibáztatható csak azért, mert néhány esetben kiderült, bizonyos személyek ezt az ellátást jogosulatlanul vették igénybe. A Magyar Szociális Fórum (MSZF) “Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport kiadott közleményében egyrészt tiltakozik a kormány kommunikációja miatt, – amihez a közszolgálati médiumokat is felhasználja azzal a lejárató kampánnyal, amit a rokkantak csoportja ellen indított el,- csalónak titulálva őket! Másrészt felháborodásukat fejezik ki amiatt, hogy az új komplex minősítő rendszer néven elhíresült ténykedés keretén belül költségvetési felügyelőket küldenek a nyakukra azzal a nem titkolt céllal, hogy szabadítsák meg a társadalmat az “ingyenélőktől”, megtakarítva ezzel 190 milliárd forintot a költségvetésnek.

Az MSZF azt kérdezi a kormánytól:
Hogyan lehetne kötelezni egy 62 év feletti, öregségi korhatárt betöltött rokkantat munkavégzésre, még akkor is, ha netán nem rendelkezik megfelelő számú munkában eltöltött évvel? Miért tévesztik meg szándékosan az embereket? hiszen ők nem csalók! Hogyan lehet költségvetési szempont az élethez, a megélhetéshez biztosított alapvető emberi jog érvényesülése, az, hogy az 62 évnél fiatalabb rokkant akkor sem kapja vissza rokkantnyugdíját, ha rehabilitációja sikertelennek bizonyul, hogyan és kinek fognak elszámolni a rokkantak nyakára küldött komisszárok nevezzük őket akár költségvetési felügyelőnek – azzal, hogy megvonják a rokkantnyugdíjat, vagy még a járadékot is, ezzel sodorva katasztrófába százezres nagyságrendben emberéleteket, vagy akár csak egyetlen egy ember puszta fizikai létét kockáztatva.

Ezek az emberek nem csalók, hanem sokukat már végleges státusú beteggé nyilvánították. A rokkantak érdekeit védő csoport a törvényalkotók szégyenének tartja a rokkantak ellátásáról szóló 2011. december 29-i CXCI. törvényt. A szépemlékű Schmitt Pál volt köztársasági elnök személyes felelősségének pedig azt, hogy a törvényt aláírta. Az érdekvédők közleményükben felhívják a figyelmet arra is, hogy az ellátásuktól megfosztott rokkantak humánkatasztrófa felé sodródnak. Felhívásukban a rokkantak nevében kijelentik és kikérik maguknak,- ők nem ingyenélők, hanem betegek! Nem akarunk éhen halni, elég volt a csalózásból ? szögezik le nyilatkozatukban, melyet a Magyar Szociális Fórum a mai napon hozott nyilvánosságra. Adta hírül a pestmegyeihirhatar.hu és a meosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* kilenc = 72

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. december 6. péntek, Miklós napja van.
Az év 49. hete és 340. napja.
Holnap Ambrus napja lesz.

1847. Az úrbériségek örökös megváltása. Ezt december 3,-án Lónyay Gábor indítványozta, és december 6.-án el is fogadtatott.


1962. A Népszabadság közölte, hogy nemzetközi szerződés keretében megalakult a magyar űrkutatási bizottság, melynek elnöke Bognár Géza lett.


Veress Miklós: Mese a Mikulásról

"Hókastélyban jéglakás:
ott lakik a Mikulás -
Szél a szánja - mégse fázik,
úgy röpül egy messzi házig.

Csengője a hópehely.
Szánkójának énekelj.
mintha dallal idehúznád,
s tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
rajta a varázs palást,
leshetsz reggelig magadban,
mert ha eljön, láthatatlan.

Mert ha tudnád, hol lakik,
s odaérnél hajnalig,
jutnál mesebeli tájra -
elolvadna palotája..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300