Könnybe lábad a szemünk: speciális jelnyelvet dolgozott ki egy siket férfi hallássérült kutyája számára

Beküldve ide: Hallássérült | 0

Egy 31 éves amerikai hallássérült férfi egy teljesen egyedi, sajátos jelrendszert dolgozott ki, aki márciusban egy hallássérült kiskutyát fogadott örökbe.

Nick Abbott, egy Emerson névre hallgató kölyökkutyát fogadott örökbe, akit egy sérült állattokkal foglalkozó kutyanevelő szervezettől, az NFR Maine-en keresztül sikerült hazacsábítania – írja az Origo.hu A kutya hallássérült, azonban erre csak később jöttek rá. A fekete labrador keverék kutyust még hat hetes korában dobták utcára, így került a helyi menhelyre Floridában. Majd egy segélyszervezethez szállították, ahol bélgyulladással kellett kezelni. „A kiskutya azon szerencsések egyike volt, aki sikeresen felépült a kezelésből, így semmi akadálya nem volt, hogy előkészítsék az örökbefogadásra” – mondta Lindsay Powers, az NFR Maine egyik alkalmazottja. „Majd amikor az állatorvos irodájából hazaérkeztünk, észrevettük, hogy a kutya hallása nem teljesen egészséges. A sérülése a kutyát nem zavarta egyáltalán és ugyanolyan vidám kölyök volt, mint a többi.” Az állatvédők viszont arra nem tudtak választ adni, hogy Emerson már így született vagy később alakult ki nála a hallássérülés. Ezek után felrakták a képeit és vártak, hogy jelentkezzen valaki érte. Hetek múlva Nick Abott vette fel a kapcsolatot velük, aki születésétől fogva hallássérült ezáltal úgy érezte, hogy igazán jól kijönnének a kutyával. A nagyon gyors intézkedésnek hála egy nap után, megtörtént a nagy találkozás: „Elképesztő a kettőjük közötti kapcsolat. Emerson folyamatos érzi, hogyan tud Nickre támaszkodva reagálni a világ ingereire” – mondta Richelle Abott, Nick édesanyja. Emerson a jelnyelvnek hála, megtanult ülni, feküdni vagy éppen válaszolni, ha a gazdája hívja. Ha Nick megrázza a fülcimpáját, akkor Emerson elkezd ugatni. (Forrás: Blikk/Origó)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- négy = 3

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..