Korlátok nélkül – Új jelentkezéseket október 31-ig fogad a MEOSZ

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Több, mint 600 mozgáskorlátozott, illetve kommunikációjában akadályozott személy jelentkezett eddig a MEOSZ „Korlátok nélkül” című infokommunikációs akadálymentesítést segítő pályázatára, akik közül 308-an már bekerültek a programba. A pályázat első szakasza 2018. október 31-én zárul, addig még várjuk az érdeklődők jelentkezését. A pályázati felhívás itt elérhető: http://www.meosz.hu/blog/palyazati-felhivas/.

Előreláthatóan 2019. tavaszán lehet majd ismét pályázni, ám akkor már kizárólag azoknak az aktív korú – 18-65 év közötti – kerekesszékkel közlekedő mozgássérült emberek jelentkezését várják, akik tanulnak, dolgoznak, munkát keresnek, és kisegítő eszközök segítsége nélkül képesek a számítógépet használni mindennapi ügyintézésükhöz. A MEOSZ a projekt keretében országosan 600 súlyosan mozgáskorlátozott személy infokommunikációs akadálymentesítését tűzte ki célul annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a közügyek intézését és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést – elősegítve ezzel a társadalmi felzárkózást és az önrendelkező életet. Az országban húsz szolgáltatási pontot hoztak létre, amelyek összekötik az infokommunikációs eszközöket használó mozgáskorlátozott embereket a közszolgáltatást végző szakemberekkel, és ezekhez a szolgáltatási pontokhoz kapcsolódnak a sorstársi mentorok is. A jelentkezők a hároméves együttműködési megállapodás keretében – folyamatos támogatás mellett – megtanulják használni a személyre szabott eszközöket a mindennapi ügyintézésük során. A mentorok segítik a mentoráltjukat (a jelentkezőket) az infokommunikációs akadálymentesítést szolgáló eszközök használatának elsajátításában. Mentoraik a közelmúltban megkezdték a munkát, és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot a projektbe már felvételt nyert jelentkezőkkel. A MEOSZ szakembereivel együttműködve felmérik, hogy az érintetteknek személyre szabottan milyen eszközökre van szükségük a számítógép használathoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 4 = tíz

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..