Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
scorpions - holiday

Hallgatók száma: 24

Korlátozott mindennapok

- 2013. június 27. 14:12 - 1577 megtekintés

Kedden délután az Újkazinci Baráti Kör a kazincbarcikai Újkazinci Programsziget közösségi helyiségében ?Korlátozott mindennapok? címmel interaktív fórumot szervezet, ahol a fogyatékkal élők mindennapjairól, mindennapi kihívásairól, esélyegyenlőségről beszélgetek a jelenlévők

A fogyatékkal élők mindennapjai és az esélyegyenlőség volt a témája az Újkazinci Baráti Kör által szervezett keddi fórumjának.

A legtöbb embernek a kerekesszékkel közlekedő személy jut eszében, ha a fogyatékkal élőre gondol, akadálymentesítés címen pedig egy rámpa, amin közlekednek. Azért fogyatékkal élők köre ennél sokkal tágabb. A mozgás, a hallás, a látás, a szellemi fogyatékossággal élő emberek külön-külön másként élik meg és veszik az akadályokat mindennapjaik során.

Míg a teljesen egészséges embereknek nem okoz problémát egy-két lépcsőfok vagy meghallani, meglátni egy autó közeledését, addig a fogatékkal élő embereknek ezek az egyszerű akadályok olykor leküzdhetetlenek. Az elmúlt pár évben sokat javult a helyzet, legalábbis ami az akadálynemesítést illeti, hiszen egyre több intézmény – és ez így van Kazincbarcikán is – közelíthető meg és használható a fogyatékos emberek számára is. Hiányosságok azért még akadnak, és nem egyszer úgy sikerül az akadálymentesítés, hogy az érintettek számára továbbra is kihívásokat tartogatnak. Születnek olyan rámpák, ahol lehetetlen kerekesszékkel fel- és lemenni, vagy a braille-írással kiírt információt üveglappal takarják le, de a hallássérültek se mindig tudják, hogy részükre van e segítség az adott épületben.

Az esélyegyenlőség témaköre tovább bővíti kört, hisz ide nem csak a fogyatékkal élők tartoznak, hanem mindenki. Az esélyegyenlőségi szempontok számtalanok lehetnek, például a nők és férfiak egyenlő bérezése, de az etnikai megkülönböztetés, vagy a gazdasági, társadalmi diszkrimináció is ide tartozik. Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról 2003-ban Magyarországon törvényt is alkottak, ez év június végéig pedig minden önkormányzatnak el kell készítenie az esélyegyenlőségi programját, amit hamarosan Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete is tárgyalni fog – mondta el a jelenlévőknek Klimon István, a város alpolgármestere.

Klimon István a városban folyó akadálymentesítést is éríntett fejlesztések kapcsán kiemelte, az idén a megvalósulás fázisába lépett belvárosi rehabilitációs projektet, ahol megújulnak a fő utcán található terasz- és rámparendszerek. Az üzletek, boltok a jövőben kerekesszékkel, babakocsival is könnyen megközelíthetőek lesznek.
Az alpolgármester az esélyegyenlőséggel kapcsolatban kifejtette, hogy Kazincbarcikán, a kórházban, az államosítás óta sajnos nagy mértékben lecsökkent az esélyegyenlőség. A városban és a térségben élők – a korábbiakkal ellentétben – nem jutnak hozzá helyben olyan egészségügyi szolgáltatásokhoz, melyek az elmúlt években elérhető volt számukra. A betegek jelenleg számos esetben csak a túlzsúfolt és leterhelt miskolci kórházakban kapnak ellátást.

A meghívott vendégek között dr. Kisida Tamás jogász, a SINOSZ elnökségi tagja elmondta, hogy az esélyegyenlőség és fogyatékkal élők elfogadást, illetve a rászorultak segítését már gyermekkorban tanítani kell, ugyanis a társadalmi hozzáálláson lenne még mit javítani. Többek véleménye, hogy az iskolákban osztályfőnöki órákon az érintettek bevonásával beszélni kell témáról.

Az interaktív rendezvényen dr. Eke István jogász, – aki maga is kerekesszékben éli életét – osztotta meg a jelenlévőkkel, hogy milyen is az amikor valaki mozgássérült, és milyen problémákkal találkozik nap, mint nap.

Forrás: kazincbarcikaihirek.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 * kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. június 23. szerda, Zoltán napja van.
Ma van a(z) Olimpiai nap.
Az év 25. hete és 174. napja.
Holnap Iván napja lesz.

1279. Kun László király kötelmei teljesítését és a kunok fékezését esküvel fogadja. Az egyházat jobban oltalmazza. Uzák és Tolon főnökök ígérték jelesen, hogy közőlök a pogányok megkeresztelkednek, sátraikból állandó lakokba költöznek, s az elragadott jószágokat visszaadják.


1526. A templomi ékszerek fele hadi célra beszedetik. A kormány a fenyegető török háború küszöbén nagy szükséget szenvedvén pénzben, elrendelte, hogy a templomi arany és ezüst szerek fele a haza védelmére beszedessék és pénzzé veressék.


József Attila: Töredékek

Nyári könnyű szellők
lányok közt szökellők
szoknyákat libbentők -

játsztok a bokorban,
szalmaszállal porban
boldog gyermekkorban.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 309
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com