Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Dömötör Balázs - Végre nyaral a család

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Közzétették a 8. nemzetközi képernyőolvasó felmérés eredményét
- 2019. december 3. 8:24 - 27 megtekintés

Minden évben kérdés: NVDA., vagy a JAWS a nyerő?

ez a code-om...

Ahogy azt már megszokhattuk, a Webaim szervezet ismételten felmérte a képernyőolvasót használók igényeit egy nemzetközi felmérés keretében. Az eredmények felettébb érdekesek, az alábbiakban ezekből emeljük ki a legfontosabb információkat.

A kitöltések száma 1224 volt, ami bőven elmaradt az előzőtől (a 7. felmérést 1792 felhasználó töltötte ki). Legaktívabb földrész Észak-amerika (689 kitöltés), amit Európa követett (324 kitöltés).
A kitöltők képernyőolvasó jártassága igen magas volt, a válaszadók többsége haladónak mondta magát (62,2%). Ugyanez az internet jártasságában még nagyobb, a válaszadók több mint 3/4 része (76%) jelölte meg a haladó kategóriát.
Rákérdeztek a képernyőolvasó használatának módjára is. A vak kitöltők voltak többségben így nem meglepő módon a legtöbben a képernyőolvasót csak felolvasással használják. Közel fej-fej mellett van azok száma, akik a felolvastatás mellett követik a történéseket a képernyőn is (140 kitöltő), illetve akik a felolvasást csak kiegészítésként használják a képernyő követése mellé (115 kitöltés).
Érdekes térhódítás, a képernyőolvasót használó eszközök esetén a tablet/mobil kategória a legnépszerűbb, ezt követi pár százalékkal lemaradva a hordozható számítógépek kategóriája, majd a hagyományos pc zárja a sort. Mivel itt többet is meg lehetett jelölni, így az mindenképp elmondható, hogy az asztali számítógép még mindig népszerű a képernyőolvasót használók körében (a kitöltők 67%-a jelölte ezt meg egyik válaszként).
Évek óta egyik legfontosabb kérdés, hogy melyik képernyőolvasót használják a legtöbben elsődleges szoftverként. Ugyan csak pár kitöltéssel, de átvette az NVDA a vezetést a kitöltők szerint (493). A második picivel lemaradva a JAWS for Windows (487), majd őket követi a VoiceOver (157). Mivel a felmérés nem reprezentatív, így nehéz hosszútávú következtetéseket levonni. Az biztos, hogy az NVDA felhasználók tábora folyamatosan növekszik (2009-ben csupán a kitöltők 3%-a használta, jelenleg pedig ez már 41%). JAWS esetén folyamatos csökkenés érezhető (2009-ben 68%, most pedig 40%).
Másodlagos képernyőolvasó esetén az NVDA megőrizte vezető pozícióját (72%), őt a JAWS for Windows követi (közel 62%-kal). Érdekesség, hogy a Narrator a negyedik helyet csípte meg a maga 30%-ával, ám elsődleges képernyőolvasónak a kitöltők csupán 1%-a jelölte meg.
A válaszadók körében a Chrome használata csaknem megháromszorozódott az elmúlt 22 hónapban, ezáltal a legnépszerűbb böngésző lett. A Firefox használata erősen csökkent, ennek egyik oka lehetett a motorháztető alatt történt javítások, amik egy jó ideig csak lassították a képernyőolvasókat. Az Internet Explorer felhasználó tábora szintén csökken, de még így is többen használják mint a Safari böngészőt. Apró érdekesség, hogy 26 kitöltő még a régebbi böngészőprogram valamelyikét használja (internet explorer 6-7-8), amik összesítve megelőzik az Edge felhasználói táborát.

A felmérést teljes terjedelmében az alábbi linken lehet elolvasni: https://webaim.org/projects/screenreadersurvey8/

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 14:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. december 15. vasárnap, Valér napja van.
Az év 50. hete és 349. napja.
Holnap Etelka, Aletta napja lesz.

1222. III. Honorius a féktelenségre hajlandó népet csillapítani javasolja. A pápa arról nyert értesítést, hogy Magyarországban a gyülevész sokaság követeli, hogy a gyűlölt országnagyok és nemesek hivatalaiktól megfosztassanak, száműzessenek és jószágaik a nép között szétosztassanak. A pápa utasított némely főpapot, bírják rá a sokaságot, hogy a törvény útja kikerülésével, semmit se merényeljen.


1880. A király szentesítette az új állandó országház építését elrendelő törvénycikket.


Petőfi Sándor: Disznótorban

Nyelvek és fülek...csend,
Figyelem!
Szóm fontos beszédre
Emelem.

Halljátok, mit ajkaim
Zengenek;
Egyszersmind az ég is
Hallja meg.

Hosszan nyúljon, min e
Hurkaszál,
Életünk rokkáján
A fonál.

Valamint e sültre
A mi szánk:
Mosolyogjon a sors
Szája ránk;

S pályánk áldásával
Öntse le,
Mint e kását a zsír
Özöne.

S életünk fölé ha
A halál
Romboló torát meg-
Ülni száll:

Egy gömböc legyen a
Magas ég,
És mi a gömböcben
Töltelék!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 301