Különleges kiadványt készítettek látássérült és halmozott fogyatékossággal élő gyermekek számára

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Májustól Magyarországon is elérhető a látássérült és halmozott fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztési szükségleteire reagáló kiadvány, a Nanó csínytevései.

320 cseh és szlovák család és szervezet kapta már meg a fejlesztő csomagot, ami már angolul és izlandi nyelven is elérhető. Jelenleg közel 92 ezer sajátos nevelést igénylő gyermek él Magyarországon. Az IKEA első körben 250 példányt biztosít az érintett szervezetek és családok támogatására. Mit tud a kiadvány? A könyv abban nyújt támogatást, hogy a gyermek valós tárgyak, tapintható ábrák segítségével saját maga értse meg a látottakat. A tapintható ábrákat tartalmazó eszközkészlet valóságos tárgyakat is tartalmaz, többek között Nanó és barátja, Rózsika figuráját, illetve az IKEA által biztosított – és jelenleg is a kínálatban szereplő – színes poharakat, evőeszköz készletet, elemlámpát, továbbá a látássérült gyermekek funkcionális látásvizsgálata során használt LEA® szimbólumokat, valamint a Braille ábécét. A kiadványhoz tartozik egy útmutató is, amely a szülőket segíti. A program célja, hogy a kiadvány eljusson minden érintett családhoz Magyarországon, ugyanis éppen a koragyermekkori intervenció biztosítja a legnagyobb esélyt arra, hogy a gyermek látási funkciói optimálisan fejlődjenek. (Forrás: BLIKK/IKEA)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + hét =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..