Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Baby Sisters - szeresd a testem baby

Hallgatók száma: 3

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Kutya támadt a bácsalmási vakvezetőre
- 2019. április 16. 20:09 - 362 megtekintés

Pénteken reggel egy váratlan kutyatámadás érte a bácskai kisvárosban „dolgozó” vakvezető kutyát. Négy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a korábban autóbalesetet szenvedett, több betegségen is átesett Milánkovics Zsolt látássérült, kapott egy hűséges segítőtársat, a Mirka névre hallgató vakvezető kutyát.

A Zsolttól kapott információ szerint azonban most egy súlyos trauma érte mindkettőjüket. A heti piacról tartottak hazafelé a szokásos módon. Lakásuktól nem messzire az egyik családi ház kapuja nyitva volt, a tulajdonos a ház előtt tartózkodott, miközben egy juhászkutya jellegű eb kiszaladt és megtámadta a vakvezető kutyát. A kutyát több helyen is megmarta, és Ő is a földre esett. Az eseményt észlelve egy férfi sietett a segítségre, majd leszedte a támadó kutyát a vakvezető kutyáról. Az állatorvosi bizonyítvány alapján Mirka bal lapockáján és a hátán keletkeztek bőrbe és a kötőszövetbe hatoló szakított és szúrt sebek. Ezek a súlyos sérülések 7 és 15 nap közötti gyógyulási időt vesznek igénybe, erre az időszakra biztos, hogy segítőtárs nélkül marad a látássérült. Bács-Kiskun megyei hírportál információja alapján a károsultak feljelentést tesznek az önkormányzatnál és a rendőrségnél is. Németh Ágnes vakvezető-kutya kiképző elmondta, hogy elég nehéz helyzettel állnak szemben, hiszen ezek a segítőtársak különösen érzékeny állatok. Mindenesetre az tudja javasolni Zsoltnak, hogy egy jó ideig kerüljék el azt a környéket, így hátha Mirka is jobban fog felejteni. A szakember ezúttal is a felelősségteljes kutyatartásra hívta fel a figyelmet. Ezek közé tartozik többek között a szükséges és előírt oltások elvégeztetése, valamint a kutya-chip használata is. (Forrás: Bács-Kiskun megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 + = tizenhat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella napja van.
Ma van a(z) Nemdohányzó világnap.
Az év 22. hete és 152. napja.
Holnap Tünde napja lesz.

1440. Erzsébet, özvegy királyné, csecsemő fia koronázása után, a bölcsőbe csomagolt koronával Győrbe vonult.


1943. Könyvnapok kezdete Budapesten. Megjelent 80 könyv, valamennyi magyar szerző műve. Köztük: Babits Mihály: Az európai irodalom története, Bartók Béla-Kodály Zoltán: Erdélyi és magyar népdalok c. könyve.


Lesznai Anna: Elviharzott május

"...Május, be jó, hogy elmúlsz!
Gyötrelmes ünneped
Öröklétszomjazó,
Száguldó pillanat.

Most tisztább lesz a menny,
Sötétebb lesz a lomb
Lassúbb a szívverés,
Az árnyas fák alatt..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com