Kutya támadt a bácsalmási vakvezetőre

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Pénteken reggel egy váratlan kutyatámadás érte a bácskai kisvárosban „dolgozó” vakvezető kutyát. Négy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a korábban autóbalesetet szenvedett, több betegségen is átesett Milánkovics Zsolt látássérült, kapott egy hűséges segítőtársat, a Mirka névre hallgató vakvezető kutyát.

A Zsolttól kapott információ szerint azonban most egy súlyos trauma érte mindkettőjüket. A heti piacról tartottak hazafelé a szokásos módon. Lakásuktól nem messzire az egyik családi ház kapuja nyitva volt, a tulajdonos a ház előtt tartózkodott, miközben egy juhászkutya jellegű eb kiszaladt és megtámadta a vakvezető kutyát. A kutyát több helyen is megmarta, és Ő is a földre esett. Az eseményt észlelve egy férfi sietett a segítségre, majd leszedte a támadó kutyát a vakvezető kutyáról. Az állatorvosi bizonyítvány alapján Mirka bal lapockáján és a hátán keletkeztek bőrbe és a kötőszövetbe hatoló szakított és szúrt sebek. Ezek a súlyos sérülések 7 és 15 nap közötti gyógyulási időt vesznek igénybe, erre az időszakra biztos, hogy segítőtárs nélkül marad a látássérült. Bács-Kiskun megyei hírportál információja alapján a károsultak feljelentést tesznek az önkormányzatnál és a rendőrségnél is. Németh Ágnes vakvezető-kutya kiképző elmondta, hogy elég nehéz helyzettel állnak szemben, hiszen ezek a segítőtársak különösen érzékeny állatok. Mindenesetre az tudja javasolni Zsoltnak, hogy egy jó ideig kerüljék el azt a környéket, így hátha Mirka is jobban fog felejteni. A szakember ezúttal is a felelősségteljes kutyatartásra hívta fel a figyelmet. Ezek közé tartozik többek között a szükséges és előírt oltások elvégeztetése, valamint a kutya-chip használata is. (Forrás: Bács-Kiskun megyei hírportál)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- 8 = egy

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..