Ma is folytatódik a bkv sztrájk

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

A tegnap délutáni sztrájktárgyaláson sem történt előrelépés a BKV menedzsmentje és a sztrájkot aláíró érdekképviseletek között, mindkét fél fenntartotta legutóbbi ajánlatát. Ezért a Társaság vezetősége ismét eredménytelennek nyilvánította az egyeztetést. A munkabeszüntetés folytatódik, a felek szerdán ülnek ismét tárgyalóasztalhoz. (Aktuális közlekedési helyzet)

A 2010. január 12-én 0 órától kezdődő határozatlan idejű munkabeszüntetést követően a felek ma délután folytatták az egyeztetést. A szakszervezetek tájékoztatták a munkáltatói oldal képviselőit, hogy a közúti közlekedés veszélyeztetése, valamint a közérdekű üzem megzavarása és veszélyeztetése gyanújával feljelentést tettek a Kőér utcai járműtelepről forgalomba állított autóbuszok tárolása és átvizsgálása miatt. Ezzel kapcsolatban a BKV vezetősége ismét kijelentette, hogy utas- és közlekedési szempontból kizárólag biztonságos járműveket állít forgalomba – tájékoztat minket a BKV ZRT..
A szakszervezetek arról is tájékoztatták a Társaság vezetőségét, hogy szerdán bírósághoz fordulnak a Kőér utcai buszok járművezetőivel kapcsolatban. Erről a Társaság álláspontja változatlan, azaz a BKV tulajdonában álló buszok csakis szakképzett, saját alkalmazottakkal állnak forgalomba. A szakszervezet által vitatott járműveket mellékfoglalkozású szerződéssel rendelkező járművezetők, szakoktatók, területi vezetők vitték forgalomba az utazóközönség maximális kiszolgálása érdekében, akiknek a szaktudása megfelelő volt a feladat biztonságos végrehajtásához.
Mint ismeretes, a vezetőség javaslata biztosítaná a dolgozóknak a korábbi Kollektív Szerződésben szereplő 3 százalékos nyugdíj- és egészségpénztári támogatást, de nem a Kollektív Szerződésben, hanem a bér jellegű kiadások között, a bértárgyalások keretében. Az érdekképviseletek azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy a Kollektív Szerződés keretében rögzítsék a 3-3 %-os bér jellegű hozzájárulásokat. Nem zárkóznak el az osztott munkaidős foglalkoztatástól, a 6.000 Ft-os melegétkezési utalványtól, de ragaszkodnak az év végi 45.000 Ft-os étkezési utalványokhoz.
Tekintettel arra, hogy a BKV vezetése továbbra sem tudja elfogadni a sztrájkoló szakszervezetek ajánlatát, mert azzal túllépné a rendelkezésre álló pénzügyi keretet, eredménytelennek nyilvánította a tárgyalásokat. A felek szerdán 10 órakor ülnek tárgyalóasztalhoz.
A közlekedési társaság honlapján, a www.bkv.hu weboldalon a sztrájk ideje alatt is folyamatosan tájékoztatják az utazóközönséget az aktuális közlekedési helyzetről, de friss információhoz juthatnak a BKV INFO vonalán is a 06-1-258-4636-os telefonszámot tárcsázva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 1 = nyolc

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..