Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Rony - Várlak még

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mackófesztivál az Állatkertben
- 2009. január 30. 12:04 - 2650 megtekintés

Nem alszanak téli álmot, viszont a néphit szerint megjósolják az időt Budapest, 2009. január 30. (péntek) – Nem alszanak téli álmot az állatkerti medvék, sőt, maga az Állatkert sem! Olyannyira, hogy szombattól jövő hét vasárnapig kilenc napos Mackófesztivált tartanak a városligeti intézményben. A fesztiválhoz számos program, például játékmackó kiállítás kapcsolódik, azok pedig, akik medvejelmezben érkeznek, díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

Január 31-től február 8-ig Mackófesztivált tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Állatkert történetében első alkalommal kerül sor ilyen rendezvényre, bár az elmúlt években tematikus „medve napot” már szerveztek az intézmény munkatársai. A Mackófesztivál részben a medvékkel kapcsolatos magyarországi hagyományokhoz, részben pedig az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) európai ragadozóvédelmi kampányához kapcsolódik. A nyolc napos Mackófesztivál valamennyi napján játékmackó kiállítással, illetve a medvékkel kapcsolatos játékos tudáspróbával várják a látogatókat. Hétvégente, vagyis január 31-én, február 1-én, 7-én és 8-án kézműves foglalkozás, rajzfilmvetítés, 11:30-kor és 12:00-kor a medvék látványetetése is szerepel a programok között. Minden napra érvényes az a kedvezmény, amelynek értelmében mindazok, akik medvejelmezben érkeznek, díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe. A fesztivál idejének két vasárnapján, azaz február 1-én és 8-án 12:30-kor „mackó találkozót” is szerveznek a jelmezesek részére, kulisszák mögötti látogatással és más meglepetésekkel. A Mackófesztivál nyitóeseménye a játékmackó kiállítás megnyitója lesz, amelyre 31-én, 11 órai kezdettel kerül sor a Barlangteremben. A kiállításon több mint félezer játékmackó kerül bemutatásra. A mackósereg legnagyobb része a neves gyűjtő, Bahor Lenke gyűjteményéből való, rajta kívül azonban Boros István is számos játékmackót kölcsönzött a nem mindennapi kiállításra. Ugyancsak fontos esemény lesz a február 2-i medveárnyék-figyelés. A népi hagyomány szerint ugyanis ezen a napon (Gyertyaszentelő Boldogasszony napján) a medve előjön barlangjából, s attól függően, hogy meglátja-e a saját árnyékát, vagy sem, messzemenő következtetéseket lehet levonni a tél hosszával, illetve a tavasz eljövetelével kapcsolatban (ha jó idő van, tehát látszik az árnyéka, akkor elhúzódó télre lehet számítani, ha ennek ellenkezője tapasztalható, hamar eljön a tavasz). Bár a medvék árnyékának megfigyelésénél ma már lényegesen korszerűbb előrejelző eljárások (pl. műholdképek elemzése) is léteznek, hétfőn délelőtt 10-kor Németh Lajos meteorológussal hivatalos észlelést végeznek az állatkerti barnamedvék kifutójánál. Hírforrás: Hanga Zoltán (sajtó referens)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 + kettő =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 22. péntek, Cecília napja van.
Ma van a(z) A magyar közoktatás napja, Szent Cecília napja.
Az év 47. hete és 326. napja.
Holnap Kelemen, Klementina napja lesz.

1882. Elkészült a budapesti Nemzeti Színház villanyvilágítása. Tervezője Zipernowsky Károly, ez a világ harmadik villanyvilágítású színháza.


1958. Országszerte felolvasták a templomokban a római katolikus püspöki kar pásztorlevelét, a református egyház zsinati tanácsának üzenetét és az evangélikus egyház egyetemes presbitériumának felhívását. Felszólították a híveket, hogy a választásokon a Hazafias Népfront jelöltjeire szavazzanak.


Ady Endre

A Hortobágy poétája

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szívében,
A csorda népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300