Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Fülpiszka - magyar zenei műsor

Hallgatók száma: 10

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mandátumvizsgáló bizottság ellenőrizné az országos küldöttek legitimitását a vakok szövetségénél
- 2010. március 23. 22:46 - 2434 megtekintés

Dr. Szőke László elnök felvetésére háromtagú mandátumvizsgáló bizottság veszi górcső alá a közelgő országos küldöttgyűlésen résztvevő küldöttek legitimitását – döntött a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöksége március 18-i tanácskozásán. A korábbi gyakorlathoz képest újdonságot jelentő eljárásra az elnök szerint azért van szükség, hogy megkíméljék a következő elnökséget a mandátumok megkérdőjelezése végett esetlegesen indított perektől.

Dr. Szőke felidézte, korábban a bíróság előtt kétségbe vonták mandátumát, azaz hogy volt-e joga összehívni a régi rendszerben még küldöttközgyűlésnek nevezett fórumot. Az elnöknek vannak jelöltjei a háromtagú bizottságba, azonban azt kérte, ezek még ne jelenjenek meg, mivel az illetők még nem igazolták vissza részvételi szándékukat. Közben tudható, Jakab Sándorné másodszorra vonta kétségbe a Nagy Tünde által vezetett Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete küldötteinek mandátumát az MVGYOSZ Felügyelő bizottsága (FB) előtt. Az FB újra elvégzett vizsgálatával sem igazolta Jakabné gyanúját. A központból ugyanakkor levelet küldtek minden tagegyesületi vezetőhöz és a természetes személy tagoknak, dokumentumokkal igazolják küldötteik mandátumát. Dr. Tóka László nem utasítja el a mandátumvizsgáló bizottságot, de berzenkedik ellene. A tanácskozáson úgy vélte, ez a felelősség áthárítása. Kovács Béla sem értette, miért nem elég az, ha ő saját kezűleg aláírt nyilatkozaton közli a központtal küldöttei névsorát. Miért kell még az őket megválasztó taggyűlés jegyzőkönyvét, valamint az alapszabályt is bemutatni ehhez. Dr. Szőke László szerint egy esetleges perben a bíróság előtt nem lenne elegendő bizonyíték a tagegyesület elnökének írásos nyilatkozata. Felmerült, mi történik, ha a mandátumvizsgáló bizottság megállapítja, egy küldöttnek nem érvényes a mandátuma? Dr. Tóka pedig a bizottság eljárásrendjét hiányolta. Az elnökség több tagja szerint a mandátumvizsgáló bizottság döntése nem kötelező, azt a szövetség legfőbb ügydöntő szerveként működő küldöttgyűlés felülbírálhatja. Konkrét eljárási rendre pedig nincs szükség, a szervezet alapszabálya ugyanis módot ad az elnökségnek eseti bizottságok létrehozására, melyek maguk határozhatják meg működésük kereteit. A tervek szerint levezető elnök bonyolítja le az április 24-én sorra kerülő tisztújító küldöttgyűlést – hangzott el az Országos Elnökség tanácskozásán. Emlékezetes, egy korábbi küldöttgyűlésen már felmerült, ha nem is jogsértő, de nem feltétlenül elegáns, ha az elnökválasztáson az egyik induló a levezető elnök. Akkor Dr. Szőke László még nem osztotta a felmerült aggályokat, mára azonban megváltozhatott véleménye. Az elnökség tanácskozására konkrét ötlettel érkezett: Dr. Simon Gergelyt javasolja levezető elnöknek. Dr. Simon vállalja a felkérést – tájékoztatta kollégáit az elnök. Az elnökség ezt a felvetést egyhangúlag megszavazta, itt azonban szükség lesz még a küldöttgyűlés hozzájárulására is, ebben a kérdésben az elnökség csak javaslattal élhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 9 = harminc hat

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek napja.
Az év 46. hete és 317. napja.
Holnap Alíz napja lesz.

1635. A magyar tudományos egyetemet, mely alapíttatását Pázmány Péter érseknek köszöné, a rektor, Dobronoky György, Nagyszombaton megnyitotta.


1725. III. Károly megerősítette a hajdúvárosok kiváltságát.


Határ Győző / 1914. nov.13. - /

Csandalák

"...bélünkben sehol irigység viperája
síkon szénaboglya hegyen barlangi bolt-
hej világ vetett ágy! nem élünk hiába
ha meg hiába éltünk - ez volt ennyi volt"

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300