Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
East - Rések A Falon

Hallgatók száma: 7

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mandátumvizsgáló bizottság ellenőrizné az országos küldöttek legitimitását a vakok szövetségénél
- 2010. március 23. 22:46 - 2552 megtekintés

Dr. Szőke László elnök felvetésére háromtagú mandátumvizsgáló bizottság veszi górcső alá a közelgő országos küldöttgyűlésen résztvevő küldöttek legitimitását – döntött a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöksége március 18-i tanácskozásán. A korábbi gyakorlathoz képest újdonságot jelentő eljárásra az elnök szerint azért van szükség, hogy megkíméljék a következő elnökséget a mandátumok megkérdőjelezése végett esetlegesen indított perektől.

Dr. Szőke felidézte, korábban a bíróság előtt kétségbe vonták mandátumát, azaz hogy volt-e joga összehívni a régi rendszerben még küldöttközgyűlésnek nevezett fórumot. Az elnöknek vannak jelöltjei a háromtagú bizottságba, azonban azt kérte, ezek még ne jelenjenek meg, mivel az illetők még nem igazolták vissza részvételi szándékukat. Közben tudható, Jakab Sándorné másodszorra vonta kétségbe a Nagy Tünde által vezetett Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete küldötteinek mandátumát az MVGYOSZ Felügyelő bizottsága (FB) előtt. Az FB újra elvégzett vizsgálatával sem igazolta Jakabné gyanúját. A központból ugyanakkor levelet küldtek minden tagegyesületi vezetőhöz és a természetes személy tagoknak, dokumentumokkal igazolják küldötteik mandátumát. Dr. Tóka László nem utasítja el a mandátumvizsgáló bizottságot, de berzenkedik ellene. A tanácskozáson úgy vélte, ez a felelősség áthárítása. Kovács Béla sem értette, miért nem elég az, ha ő saját kezűleg aláírt nyilatkozaton közli a központtal küldöttei névsorát. Miért kell még az őket megválasztó taggyűlés jegyzőkönyvét, valamint az alapszabályt is bemutatni ehhez. Dr. Szőke László szerint egy esetleges perben a bíróság előtt nem lenne elegendő bizonyíték a tagegyesület elnökének írásos nyilatkozata. Felmerült, mi történik, ha a mandátumvizsgáló bizottság megállapítja, egy küldöttnek nem érvényes a mandátuma? Dr. Tóka pedig a bizottság eljárásrendjét hiányolta. Az elnökség több tagja szerint a mandátumvizsgáló bizottság döntése nem kötelező, azt a szövetség legfőbb ügydöntő szerveként működő küldöttgyűlés felülbírálhatja. Konkrét eljárási rendre pedig nincs szükség, a szervezet alapszabálya ugyanis módot ad az elnökségnek eseti bizottságok létrehozására, melyek maguk határozhatják meg működésük kereteit. A tervek szerint levezető elnök bonyolítja le az április 24-én sorra kerülő tisztújító küldöttgyűlést – hangzott el az Országos Elnökség tanácskozásán. Emlékezetes, egy korábbi küldöttgyűlésen már felmerült, ha nem is jogsértő, de nem feltétlenül elegáns, ha az elnökválasztáson az egyik induló a levezető elnök. Akkor Dr. Szőke László még nem osztotta a felmerült aggályokat, mára azonban megváltozhatott véleménye. Az elnökség tanácskozására konkrét ötlettel érkezett: Dr. Simon Gergelyt javasolja levezető elnöknek. Dr. Simon vállalja a felkérést – tájékoztatta kollégáit az elnök. Az elnökség ezt a felvetést egyhangúlag megszavazta, itt azonban szükség lesz még a küldöttgyűlés hozzájárulására is, ebben a kérdésben az elnökség csak javaslattal élhet.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 5 = húsz(on) öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 29. péntek, Magdolna napja van.
Az év 22. hete és 150. napja.
Holnap Janka, Zsanett napja lesz.

1453. II. Mohamed szultán Konstantinápolyt rémisztő kegyetlenségek között elfoglalta. E székváros vesztét hazánk is megérezte.


1465. II. Pál pápa felhatalmazza Vitéz János esztergomi érseket és Janus Pannonius pécsi püspököt, hogy Mátyás király kívánságának megfelelően stúdium generálét (egyetemet) létesítsenek Magyarországon.

Juhász Gyula: Egy régi nőnek

A múltak májusába
Eljössz-e még velem?
A múltak májusába,
Mely csupa szerelem.

Az én holt ifjúságom
A legszebbik halott,
Az én holt ifjúságom
Vígan föltámad ott!

Az én tűnt édenkertem
Csupán neked terem.
Az én tűnt édenkertem
Az első szerelem.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com