Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Real Mccoy - Hey Now

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Még mindig van igény a táviratokra
- 2019. március 25. 8:32 - 240 megtekintés

A postán, online vagy telefonon is feladhatjuk az üzenetet, ha nincs kéznél a mobil Ósdinak tartjuk, tavaly mégis mindennap nagyjából száz táviratot adtunk fel Magyarországon. Igaz, ez elhanyagolható mennyiség a digitális üzenetküldés forgalmához képest, a Magyar Posta Zrt. fenntartja a szolgáltatást, januártól fejlesztette is. A törvény már nem kötelezi a Magyar Posta Zrt.-t a táviratküldő […]

A postán, online vagy telefonon is feladhatjuk az üzenetet, ha nincs kéznél a mobil

Ósdinak tartjuk, tavaly mégis mindennap nagyjából száz táviratot adtunk fel Magyarországon. Igaz, ez elhanyagolható mennyiség a digitális üzenetküldés forgalmához képest, a Magyar Posta Zrt. fenntartja a szolgáltatást, januártól fejlesztette is.

A törvény már nem kötelezi a Magyar Posta Zrt.-t a táviratküldő szolgáltatás fenntartására, mégis van rá lehetőség Magyarországon, ahogyan egyes távközlési vállalatoknál is. Az üzenetek minél gyorsabb célba juttatása mindig is fontos volt az emberiségnek, ezért is fejlődött ki számos lehetőség ezen igény kiszolgálására. Az új technológia lehagyta a régit, ma már a lassabbak közé tartozik a táviratozás. Ezzel együtt még tavaly is 35 ezer telegrammot adtak fel a posta rendszerén keresztül – tájékoztatta a társaság a Magyar Nemzetet vagyis naponta átlagosan 96 kérés érkezett a társasághoz. Ez nem teljes kép, hiszen a Magyar Telekom és az Invitel is biztosítja ezt a szolgáltatást, igaz, a postához képest kisebb mértékben veszik igénybe a felhasználók.

Az ügyfelek háromféleképpen adhatnak fel táviratot: személyesen az egyes postákon, online a Posta.hu oldalon vagy pedig telefonon keresztül, a Magyar Telekom központi 192-es hívószámán. A távirat csak belföldi címre adható fel. Ha személyesen szeretne valaki táviratot feladni, akkor azt táviratlap kitöltésével teheti meg, és igény esetén, külön díj ellenében választhat a lehetséges dísz- vagy gyászlapok közül. A feladó kérheti, hogy a posta a táviratot a megadott címre vagy telefonon, faxon (kivéve a dísz- és gyászlapot), valamint a címben megjelölt postára vagy posta-fiókra kézbesítse. A hagyományos eljárás mellé januárban indította el a társaság az online feladás, illetve a bankkártyás lehetőségét.

Az egyszerű levelezőlaphoz képest olyan előnyökkel szolgál a távirat, mint például az időgarancia. Ezért meghatározott napra kézbesítés is megrendelhető. Ha a feladó sürgős jelzéssel adja fel táviratát, akkor üzenetét négy órán belül kézbesíti a posta. A társaság tehát fenntartja és fejleszti is a szolgáltatást, annak ellenére, hogy tapasztalata szerint a digitalizáció terjedése miatt az elmúlt években csökkent a táviratok száma. A postán belföldön felvett táviratok száma 2015-ben meghaladta a nyolcvanezret, tavaly már ennél kevesebb mint a felét adták fel az ügyfelek. A kézbesített táviratok száma szintén csökkenést mutat, hiszen 2015-ben 52 ezer volt, ami 2018-ra 25 ezerre esett vissza. A felvett és kézbesített táviratok száma közötti különbség abból adódik, hogy a táviratok egy részét a címzettnek faxon továbbítják. A csekély forgalom ellenére minden hétre jutott legalább egy távirat-szolgáltatással kapcsolatos panasz a posta ügyfélszolgálatára, amiért a társaság összesen 85 ezer forint kártérítést fizetett.

Hiába tekintjük elavultnak, nem olcsó mulatság manapság esküvői vagy gyásztávirattal kifejezni együttérzésünket. A közönséges távirat első oldalának díja 2190 forint, minden további oldalért 320 forintot kell fizetni. A levéltávirat 1745 forintba, annak további oldalai 295 forintba kerülnek. A díjszabás eltér a kézbesítés módjától függően. Ugyanis ha nem postai kézbesítést kérünk, akkor már 700 forintért megkapja a címzett a megadott faxszámra az üzenetet. Ha a kézbesítésről értesítést szeretnénk, vagy ha hétvégén küldenénk üzenetet, esetleg ha körtávirat-szolgáltatást szeretnénk, azokat különböző mértékű felár ellenében tehetjük meg – már addig, amíg nem szüntetik meg a szolgáltatást a cégek.

(megjelent: Magyar Nemzet, 2019. 03. 25.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat - 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 27. szerda, Hella napja van.
Az év 22. hete és 148. napja.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

1235. IX. Gergely pápa Erzsébet magyar hercegnőt, II. Endre leányát szentté avatta.


1394. Mária királynő lovasbaleset következtében életét vesztette. Váradon temették el nagy pompával.


Balassi Bálint: Borivóknak való

Áldott szép pünkösdnek gyönyörű ideje,
Mindent egészséggel látogató ege,
Hosszú úton járókat könnyebbítő szele!

Te nyitod rózsákat meg illatozásra,
Néma fülemile torkát kiáltásra,
Fákot is te öltöztetsz sokszínű ruhákba.

Neked virágoznak bokrok, szép violák,
Folyó vizek, kutak csak neked tisztulnak,
Az jó hamar lovak is csak benned vigadnak..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com