Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Lui - Ez a szerelem végtelen

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Megalakult a Paralimpiai Bajnokok Klubja, negyven év paralimpiai bajnokai találkoztak.
- 2018. október 29. 18:58 - 371 megtekintés

A klub megalakulását és az első találkozót 2018.Szeptember.17-én a Nem Adom Fel Kávézóban ünnepelték a bajnokok, akiket Nébald György, a szöuli olimpiai bajnok kardcsapat tagja, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke is köszöntött. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a 25 éves hagyománnyal rendelkező Olimpiai Bajnokok Klubja együttműködjön a Paralimpiai Bajnokok Klubjával és segítse munkáját.

Megalakult a Paralimpiai Bajnokok Klubja, negyven év paralimpiai bajnokai találkoztak. Kép forrása a Magyar Paralimpiai Bizottság weboldala.jpg

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szintén együttműködéséről biztosította a bajnokokat, elmondta, a legnagyobb sportolók eredményei, életpályái adják a hitet és a reményt a következő generációknak. „Azok a történetek, amelyeket ma és a jövőben hallunk ezeken az összejöveteleken, mindannyiunk munkáját segítik. Azok a tapasztalatok, amelyekkel a bajnokok rendelkeznek, mindannyiunk számára nélkülözhetetlen értékek. Köszönöm, hogy bajnokaink mindig ott vannak, ha a parasport mozgalomnak szüksége van rájuk. Kérem, hogy tegyék így a jövőben is a Magyar Parasport Napján és minden társadalmi rendezvényünkön.” Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke köszöntőjében célként tűzte ki, hogy az országban mindenkinek ismernie kell a paralimpiai bajnokok neveit és érdemeit. „Az általános műveltség része kell legyen, hogy tudjuk, Tauber Zoltán nyerte az első magyar aranyérmet hazánknak 1976-ban, és hogy már jóval azelőtt is mi mindent tettek ezek a sportolók a fogyatékkal élőkért. A legnagyobb példaképeik lettek.” Becsey János, a klub elnöke megköszönte az Olimpikonok Klubja és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását. A klub működésének kiemelt céljaként jelölte meg a bajnokok aktív részvételét a Magyar Parasport Napjának a programjain, az elhunyt bajnokok emléke előtti tisztelgést, és részvételt a paralimpiai mozgalom népszerűsítésben, az új sportolók keresésében. A parasport hagyományainak ápolására felkérte Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívót, az IWAS Kerekesszékes Vívó Bizottságának elnökét, miniszteri biztost és Jeszenszky Attila négyszeres paralimpiai bajnok úszót: legyenek a segítségére, számít a tudásukra, évtizedes tapasztalataikra. A klub tagjai – a sporttörvénnyel összhangban – az 1984-es, New York-i játékoktól kezdve aranyérmet nyert sportolók lehetnek, azóta 25 magyar sportoló összesen 30 aranyérmet nyert a paralimpiai játékokon. Ebből az úszók 23, a kerekesszékes vívók 3, az atléták 2, és az asztaliteniszezők 2 aranyéremmel gazdagították hazánkat. A klubnak első találkozóján a bajnokok megemlékeztek az elhunyt bajnokokról, Oláh Józsefről, Dukai Gézáról és Sasváriné Paulik Ilonáról.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kettő + = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 6. csütörtök, Berta, Bettina napja van.
Ma van a(z) Nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapja.
Az év 32. hete és 219. napja.
Holnap Ibolya napja lesz.

1711. Vetésy, a franciaországi ügyvivő írta Rákóczinak: "Őfölsége (XIV. Lajos) nekem szóval megmondá, hogy fenséged legyen oltalmának folytatásáról biztosítva. De én csak udvari szentelt vizet látok e szókban".


1946. Budapestre érkezik a Magyar Nemzeti Banknak a nyilasok által Németországba hurcolt mintegy 32 tonnányi aranykészlete.


Áprily Lajos / 1887. nov.14. - 1967. aug. 6. /

A kor falára

Itt éltem én is. Rabkoszton, vizen.
Itt lázadoztam, itt zúzódtam össze.
Egy vak poroszló szárnyam és tüzem
e zord idő-cellába börtönözte.

De néha túl a rácsozott időn
csillagmezőket lobbantott a távol.
Szél jött és megtelt hervadó tüdőm
a végtelenség fenyves-illatával.

Olyankor ráztam gúzsos szárnyamat,
kitörtem volna óriás terekre.
S ősökre néztem, gazdag és szabad,
aranyformáló
régi mesterekre.

S gondoltam rá, ki jő száz év után,
arcába tűz az új világ sugára.
S szent szánalommal néz majd vissza rám,
kortól kifosztott, koldus dédapára.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com