Meghosszabbodott a társasházak ÖKO-Program pályázatának határideje

Beküldve ide: XIII. ker. | 0

A képviselő-testület 2010. május 27-i ülésén sürgősségi indítványként módosította a társasházaknak és szövetkezeti lakóházaknak nyújtandó kamatmentes felújítási hitelről szóló önkormányzati rendeletet, meghosszabbítva a pályázat benyújtásának határidejét.

Az Önkormányzati Miniszter a lakáscélú állami támogatásokról szóló Kormányrendelet felhatalmazása alapján, meghirdette a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelését (ÖKO-Program) és felújítását támogató pályázatot. A kiírás szerint pályázatot nyújthatnak be a társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú, távhővel ellátott épületeik, valamint a helyi önkormányzatok saját tulajdonú, távhővel ellátott bérházaik lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésére.
A Miniszter meghosszabbította a beadási határidőt, ezért a pályázatokat 2010. augusztus 13. napjáig kell az önkormányzathoz benyújtani, (a minisztériumhoz szeptember 30-ig kell eljuttatni).

Az önkormányzat korábban is támogatta – kamatmentes hitel formájában – a lakóközösségek felújítási, korszerűsítési törekvéseit, melynek feltételeit a társasházaknak és szövetkezeti lakóházaknak nyújtandó kamatmentes felújítási hitelről szóló önkormányzati rendeletben határozta meg.

Budapest, 2010. június 08.

Adta: Gellért Lajos
sajtóreferens
Tel.: 452-4161
Mobil: 06/20-344-0266
E-mail:
gellertlajos@bp13.hu
fax: 350-6021

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hat * 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..