Megjelent a JAWS és a ZoomText 2019. augusztusi frissítése

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Az angol változattal egy időben magyarul is elérhetővé vált a JAWS for Windows képernyőolvasó és a ZoomText képernyőnagyító szoftver 2019 verziójának augusztus havi frissítése.

A JAWS képernyőolvasó programban tovább javult a Microsoft Word és Outlook alkalmazások használatának támogatása. Kijavításra került egy, a Windows 10 Start menüjének kezelését érintő probléma. Fejlődött a Microsoft Teams és az SQL Server Management Studio szoftverek képernyőolvasós használhatósága.

Amennyiben egy Windows 10 rendszerű számítógépben két videokártya van, akkor a ZoomText képernyőnagyító most már arra is képes, hogy automatikusan válassza ki a működéséhez optimális megjelenítő eszközt, de a felhasználó módosíthatja is ezt a beállítást. A felhasználói felület nyelvének váltásakor a ZoomText most automatikusan újraindul az újonnan kiválasztott nyelv használatával. Javult a fókuszkövetés és beszédvisszajelzés a Word és Outlook alkalmazásokban.

A programok értesíteni fogják a felhasználót a telepíthető frissítés megjelenéséről. Amennyiben nem kap értesítést, aktiválja a JAWS, ill. ZoomText súgójának Frissítések keresése menüpontját.

Az új felhasználók vagy a 2019 előtti szoftver verziók használói az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetik el a legfrissebb változatot.

A kategóriáikban legnépszerűbb, a látássérült emberek számára a számítógép használatát lehetővé tevő szoftverek nyári frissítéseiben a teljesítmény javításán és a stabilitás növelésén volt a fő hangsúly.