Megjelent a JAWS for Windows 2019 áprilisi frissítése

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Az Informatika a látássérültekért Alapítvány április 30-án jelentette be, hogy az angol változattal egy időben magyarul is elérhetővé vált a JAWS 2019 április havi frissítése.

A frissítés legfontosabb újdonságai közé tartozik, hogy javult a weboldalak használhatósága az ARIA attribútumok jobb támogatásának köszönhetően, a Google Docs dokumentumaiban kényelmesebbé vált a navigáció a táblázatok cellái között Jelentős újdonság továbbá, hogy a Skype for Desktop alkalmazásban az INSERT+F8 paranccsal megjelenítheti a használható JAWS billentyűparancsok listáját.

A JAWS mostantól jobban támogatja a SecureCRT vagy más SSH szoftverek, és a távoli asztal  használatát. A Profivox meghajtó szoftvere is kapott egy javítást a stabilabb működéshez.

A program értesíteni fogja a felhasználókat a telepíthető frissítés megjelenéséről. Amennyiben nem kap értesítést, aktiválja a JAWS súgójának Frissítések keresése menüpontját.

Az új felhasználók vagy a 2019 előtti szoftver verziók használói az alábbi linkeken, illetve az infoalap.hu web-oldal Letöltések/Szoftverek oldalán érhetik el a legfrissebb változatot.