Megújult az orvosi rendelő a Bessenyei utcában

Beküldve ide: XIII. ker. | 0

Budapest XIII. kerület, Bessenyei utca 27. sz. alatt 2010. július 12-én adta át dr. Tóth József, polgármester a teljes körűen felújított orvosi rendelőt.

Kiemelte, hogy nem csak építészetileg újult meg az intézmény, hanem az eszközökben és bútorokban is. A kerületi egészségügyi intézmények megújításának összegzéseként elmondta, hogy a 10 évvel ezelőtt megígért program teljesítése során 3,2 milliárd forintot költött orvosi rendelőkre az önkormányzat.

A rendelő az 1970-es években épült, földszintes, lapos tetős épület, a Vizafogó és Újlipótváros határán. Az új kialakítás a régi középfolyosós elrendezésre épül, de korszerűbb megoldásokkal. A hét rendelőegység és fektető helyiség külön került elhelyezésre. Az épület összes bejárata akadálymentesen megközelíthető, a mozgássérültek számára külön illemhely létesült, a portásfülkébe bekötött vészcsengővel.

Az alapterülete megközelíti a 400 m2-t, költsége több mint 135 millió forint volt. Az ellátandó lakosság száma 12.743 fő. Az év során a körzethez tartozóan közel 60 ezer vizsgálatot végeznek a háziorvosi rendelőben, illetve lakáson. Az ellátottak mintegy 80 %-a végleges ellátásban részesül. A háziorvosok többsége több szakvizsgával is rendelkezik, amit jól kamatoztatnak a betegellátás során.

Az önkormányzat Képviselő-testülete által elfogadott 10 éves intézmény felújítási tervének megfelelően megújultak a kerület rendelői. A rekonstrukció sorozattal a kerület egészségügyi alapellátásának színvonala jelentősen emelkedett, eredményeként a háziorvosi alapellátás megbízható, színvonalas, szervezettsége a modern kor követelményeinek megfelel.

A programban elsőként a Szegedi úti rendelőintézet rekonstrukciója történt meg, párhuzamosan a Béke utca 7. sz. alatti gyermekorvosi rendelő építésével. Ezt követte a Révész utcai rendelő teljes rekonstrukciója. A kerületben a háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelők felújítása folytatódik, a Tátra u. 48-52 sz. alatt működő gyermekorvosi rendelőt és védőnői szolgálatot kiváltó Ipoly utca 3. sz. alatt újonnan épülő gyermek egészségügyi intézmény építésével.

Adta:
Gellért Lajos
sajtóreferens
Tel: 06-1-452-4161
Fax: 06-1-350-6021
E-mail:
gellertlajos@bp13.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 * = kettő

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..