Megváltoztatta az alzheimeres néni életét a kölcsöntacskó

Beküldve ide: Szociális ügy | 0

Winifred Lowe, a 95 éves hölgy Alzheimer-kórban szenved, akire unokája szokott vigyázni. Richard Dawson elmesélte, hogy nagymamájának vannak rosszabb és jobb napjai: néha vissza tud emlékezni dolgokra, máskor viszont nem.

Olykor sírdogál, nagyon szomorú, máskor pedig egyenesen dühkitörései vannak. A család minden tőle telhetőt megtesz, hogy a hölgy hátralévő élete a lehető legszebb legyen. Ehhez pedig találtak egy csodafegyvert: Orlát, a 9 éves kölcsöntacskót A kutyust hetente kétszer elhozzák Winifredhez, aki ilyenkor teljesen megváltozik. Játszik a tacsival, folyamatosan mosolyog és az arca ragyog. Az önfeledt pillanatokról Richard készített egy fotósorozatot, melyet feltöltött a Twitter oldalára, ahol rengeteg elismerést kapott. Az unoka azt is elmondta, hogy miután feltette a fotókat, rengeteg idegen ember küldött neki kutyás fényképeket, akik hasonló történetet meséltek neki. Mindegyikőjük elmondta, hogy sokat segített a demens rokonon a kutya jelenléte. Elképesztő, hogy a kutyák mennyit tudnak segíteni a demenciában szenvedő embereken. (Forrás: kutyafan.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


egy + = 3

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..